вівторок, 13 лютого 2007 16:09

Дисконтна картка врятувала від скандалу з охоронцем

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  25-річна киянка Валентина Груба перевіряє на дисконтній картці кількість грошей, які вона витратила у ”Великій кишені”. На картці — 5306 гривень
25-річна киянка Валентина Груба перевіряє на дисконтній картці кількість грошей, які вона витратила у ”Великій кишені”. На картці — 5306 гривень

Торік у березні, скупившись на 500 грн, я отримала картку знижки на 1% у столичній мережі "Велика Кишеня". У черзі хтось обмовився: "Повезло. Я знижку купував". Така картка коштує 20 грн. Але її купувати варто. У супермаркетах касири часто пробивають продукти, яких ви не брали. Покупець отримує довжелезний чек. Поряд — корзина з товаром. Не завжди є час, аби звірити. А от власників іменних карток обраховувати бояться. Про це кажуть самі касири.

Управляючий "Великої кишені" на площі Перемоги Олександр Гончаров, 37 років, розповів, що нині 50% клієнтів мережі мають знижки.

Дисконтна картка може врятувати від неприємностей з охороною. Одного вечора я пішла до магазину. Покупці стояли в чергах із повними візочками. Касирка вибила чек. Спакувавшись, викинула його у смітник. На виході спрацювала магнітна брама — якийсь товар не провели через касу. А служба безпеки магазину називає це крадіжкою. У таких випадках лише чек рятує від штрафу чи кримінальної відповідальності. Разом із охоронцем йдемо до касирки. Пояснюю, що викинула чек. Прошу його відновити. Жінка обурилася: "Робити мені нічого, тут черга величезна". У нагоді стала іменна картка. У касовому апараті за прізвищем швидко знайшли список моїх покупок. Виявилося, що не пробили сирок за 99 коп.

Іноді люди дивуються, коли в черзі покупці пропонують свою картку знижки. Не варто сприймати це за прояв доброти. На кожній дисконтній картці накопичується сума. Що більше покупок, то більша знижка. У деяких магазинах у Києві клієнт, який витратив 10 тис. грн, матиме максимальну знижку — 10–15%. Спочатку дають, як правило, 1%. Придбавши товару на 50 грн, пакет отримуєте безкоштовно.

Старші люди звикли до базарів. Кажуть, краще за всі картки знижок — бути постійним клієнтом в якогось продавця. Той і знижку зробить, і в борг дасть, і порадить, що ліпше. А дисконтна картка — це спосіб прив"язати клієнта до одного магазину.

Але не всі мають час ходити на ринки. Коли повертаюся з роботи, на базарі біля будинку продають лише пиво, цигарки й насіння. Тому за харчами ходжу в супермаркети, які працюють до 23.00. Великі закупки роблю раз на місяць. Навіть зі знижкою 2% економлю чимало. У спискові необхідного: шампунь, мило, туалетний папір. На це піде щонайменше 30 грн. Продуктів, які не псуються — гречки, рису, картоплі, олії, пельменів, купую гривень на 70. За потрібні зимою вітаміни — свіжу капусту, помідори, огірки, апельсини, банани — віддаю ще 100 грн. Така ж сума — на м"ясо і рибу. І ще сотня на щось смачненьке — суші чи сир "Брі". Разом — 400 грн. Із двовідсотковою знижкою економлю 8 грн. Сума не вражає. Проте за рік набігає 96 грн.

Як отримати і відновити дисконт

У мережі "Велика кишеня" при покупці на суму від 250 грн клієнт отримує іменну картку зі знижкою 1%, від 550 грн — 2%. Якщо людина витратила в мережі 3 тис. грн (упродовж будь-якого часу), додається ще 1%. Коли витрати в супермаркеті сягнуть 10 тис. грн, знижка буде максимальною — 5%.
У всіх магазинах "Великої кишені" є апарати, де можна перевірити витрачену в супермаркетах суму. Це монітор зі сканером, який називається "каса". Аби зчитати інформацію, до сканера треба піднести картку, не затуляючи пальцями штрих-код.
Втрачену картку відновлять за три хвилини. Клієнт має принести до адміністрації супермаркету будь-який документ, що підтверджує особу. У базі знайдуть прізвище і номер дисконтної картки.

Зараз ви читаєте новину «Дисконтна картка врятувала від скандалу з охоронцем ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути