вівторок, 24 квітня 2018 00:10

Диплом медсестри підтвердила за сім місяців

Польща планує спростити працевлаштування медичних працівників із України. Основна вимога до іноземців — знання польської мови.

Третина медсестер у Польщі — пенсійного віку. Майже 73 тис. осіб можуть вийти на пенсію. Міністерство охорони здоров'я сусідньої держави попросило спростити процедуру підтвердження дипломів іноземцями.

— Вакансію медсестри знайшла в газеті. Батько працює в Польщі, часто привозить їхню пресу. Під оголошенням був телефон. Медсестру шукали терміново, — розповідає Галина Данилко з Івано-Франківська. Працювала в хірургічному відділенні місцевої лікарні.

— Робота не подобалася. Важких хворих багато, а отримувала на руки 4100 гривень. Зателефонувала за вказаним номером, мене запитали, чи маю біометричний паспорт. Сказали одразу їхати на роботу. Потрапила в педіатричне відділення лікарні в місті Люблін. Агенція, через яку знайшла роботу, орендує квартиру медсестрам. Живуть шість жінок. Українських медсестер у Польщі цінують. Наші звикли працювати багато, беруть зміни по 12 годин. Місцеві — здебільшого по 8.

Одразу працювала помічницею медсестри. У Польщі вважають, якщо маєш диплом медичного університету, то можеш за спеціальністю працювати. Училища не підходять. Мені одна українка підказала, як можна добитися місця. Привезла довідку, які предмети вивчала в училищі, скільки годин прослухала кожен курс. Також треба було здати екзамен на знання польської мови. На підтвердження диплома медсестри витратила сім місяців. Після цього зарплата зросла. Помічник отримує 70 гривень на годину, а медсестра — 100.

Працюю медсестрою в терапевтичному відділенні лікарні у Варшаві. Забираю рецепти в лікаря, роблю процедури хворим, даю таблетки. У стаціонарі є всі медикаменти. Хворим нічого не потрібно самим купувати. Отримую зарплату 18 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Диплом медсестри підтвердила за сім місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути