Ексклюзиви
пʼятниця, 22 липня 2011 00:45

Дешевий кредит на навчання дадуть під заставу житла

Брат вступає до Київського університету ім. Шевченка. П'ять років навчання коштують 150 тис. грн.

Такої суми родина не має. Вирішили позичити в банку. Раніше фінустанови видавали цільові кредити на навчання. Цьогоріч таких програм немає. Пропонують звичайні споживчі позики.

"Приватбанк" на столичній вул. Артема обіцяє 50 тис. грн за умови, що позичальник має хоча б одну їхню картку. Кредитують під 25% річних. Потрібні довідка про доходи, паспорт та ідентифікаційний код.

— Ці кошти можете витрачати на що завгодно, — каже працівниця Олена років 25. — Якщо картки не маєте, із вашим пакетом документів можете отримати кредитну карту на 7–10 тисяч гривень. Вона має пільговий період 50 днів.

У відділенні "ВТБ банку" пропонують 5 тис. грн під 20% річних. Довідка про доходи непотрібна. У "Райффайзен банку Аваль" пропонують позичити під 35,9% річних.

— Якщо візьмете кредит на 25 тисяч гривень на два роки, щомісяця сплачуватимете 1525 гривень, — говорить працівниця банку Тетяна. — Ваш офіційний заробіток має становити щонайменше 2500 гривень.

Значно нижчі відсотки за кредитами, що видають під заставу житла. Приміром, "Ерсте банк" пропонує позичити на 10 років під 15,5% річних.

— Зараз в Україні немає банків, які кредитували б оплату навчання, — говорить аналітик банківського порталу "Простобанк консалтинг" Мирослава Гудзьо, 25 років. — Можна взяти споживчий кредит. Є банки, що пропонують кредити без довідки про доходи — "Фолькс-банк", "Альфа-банк", "Ренесанс капітал", "Платинум банк", "Плюс-банк". Ставка за таким кредитом досягає 54% річних.

Зараз ви читаєте новину «Дешевий кредит на навчання дадуть під заставу житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути