Ексклюзиви
понеділок, 03 серпня 2009 15:46

Державну допомогу банки виводять за кордон

Автор: фото: PHL/Олексій Солодунов
  Міністерство фінансів ухвалило ліквідувати ”Укрпромбанк” після того, як уряд відмовився від його рефінансування. Вкладники влаштували 29 липня акцію протесту перед Кабміном. Вони тримали на депозитах у цьому банку понад 7 мільярдів гривень. Гроші має пове
Міністерство фінансів ухвалило ліквідувати ”Укрпромбанк” після того, як уряд відмовився від його рефінансування. Вкладники влаштували 29 липня акцію протесту перед Кабміном. Вони тримали на депозитах у цьому банку понад 7 мільярдів гривень. Гроші має пове

— В Україні понад десяток проблемних банків. Одним надають державну фінансову підтримку, а іншим — ні. Усе відбувається непрозоро. Чому? — розмірковує на прес-конференції економічний експерт Борис Кушнірук, 43 роки.

У минулому він — керівник групи радників Асоціації українських банків.

Щоб не розраховуватися із вкладниками, власники банків ховають державну допомогу на інших рахунках, запевняє економіст. Один із них переводив гроші в інший банк, який потім  видав кредити фірмам "своїх" людей.

— Самі банкіри не марнують власного капіталу на владнання проблем. Навпаки, ховають гроші за кордоном. Отже, уряд дарує їм гроші платників податків, тобто наші.

Думку експерта підтверджує колишній заступник голови Нацбанку Сергій Яременко, 60 років:

— Вважаю, з "Укрпромбанку" та "Надра банку" їхні власники явно вивели кошти. Це й призвело до того, що банки не можуть розрахуватися із вкладниками.

Інтернет-портал "Економічна правда" поширив інформацію — державне рефінансування "Надра банк" передав іншому банку. А той кредитував підприємство, що належить власникові "Надра банку".

— Ніякого документального підтвердження таких дій бути не може, це ж підсудне діло, — коментує керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов, 30 років. — Проте загальновідомо, що проблемні банки виводять гроші у різний спосіб. Витрачають їх на власні зарплати абощо. Але не відшкодовують заморожені вклади.

Зараз ви читаєте новину «Державну допомогу банки виводять за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути