пʼятниця, 10 березня 2017 06:10

Депутати вимагають звільнити голову Нафтогазу

Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв причетний до завдання збитків державі на суму 5,49 млрд грн, повідомили в прокуратурі Києва. Там розслідують справу щодо зловживань попереднього менеджменту компанії "Укрнафта".

Дії голови Нафтогазу кваліфікують як зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Про це йдеться в листі прокуратури Києва до Державної аудиторської служби. Досудове розслідування встановило: Андрій Коболєв не відсторонив від виконання обов'язків менеджмент компанії й не повернув Укрнафту під контроль держави. Податковий борг товариства збільшився на 5,49 млрд грн.

Прокурори просять аудиторську службу провести ревізію Укрнафти.

"2015 року товариство перерахувало сумнівним фірмам 6,5 млрд грн за нафтопродукти, які мали бути поставлені в грудні 2018-го. Також продали сиру нафту на 7,1 млрд грн із терміном оплати в грудні 2016-го. Унаслідок таких операцій Укрнафта не змогла своєчасно сплатити заборгованість перед державним бюджетом за податками та зборами", — зазначено в листі.

До уряду звернулися члени міжфракційного об'єднання "Депутатський контроль". Вимагають звільнити з посади Андрія Коболєва. Також перевірити діяльність Нафтогазу. Депутати констатують, що на закупівлі газу в четвертому кварталі 2016 року українці втратили близько 3 млрд грн.

Голова Нафтогазу Андрій Коболєв отримує одну з найбільших зарплат серед чиновників — близько 3 млн грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вимагають звільнити голову Нафтогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути