Ексклюзиви
вівторок, 16 листопада 2010 13:09

Чотири банки оголосили про злиття

Із наступного року дві фінустанови — "Унікредит банк" та "Укрсоцбанк" об'єднаються. Обидві належать італійській фінансовій компанії "Унікредит". Швидше за все, новий банк отримає таку ж назву.

— Національний банк підвищує вимоги до банків. Мінімальний розмір капіталу має бути не менш як 125 мільйонів гривень. Для великих банків — 500 мільйонів. Це посилить стабільність установ. Банкам простіше об'єднатися, аніж кожному окремо збільшувати капітал. Або ж доведеться закритись, — пояснює 30-річний Павло Мельник, експерт компанії "МПП консалтинг". — Після купівлі або злиття настає період "відновлення корпоративної культури". Аби залучити нових клієнтів та підвищити свій статус, на певний термін підвищують відсотки за депозитами або ж дають кредити із низькою ставкою. Тому клієнти від об'єднання та перейменування виграють. Так було, наприклад, коли "Приватбанк" 2008 року купив маленький банк та приєднав до себе.

Переукладати кредитні та депозитні договори клієнтам не доведеться.

— Бо юридична особа, власник не міняється. Буде тільки нова вивіска.

"Унікредит" викупив 94,2% акцій "Укрсоцбанку" 2007-го. Через рік "Укрсоцбанк" отримав 791,8 млн грн прибутку. Цього року він упав до 23,8 млн грн.

Також об'єднаються "Донгорбанк" та "Перший український міжнародний банк". Акції обох належать "СКМ фінанс", бізнес-структурі Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Чотири банки оголосили про злиття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути