четвер, 01 вересня 2011 05:30

Ціни знизилися після відкриття оптового ринку

Автор: фото: Володимир Мукан
  На Столичному ринку кияни купують мішками овочі на запас. Для перевезення вантажу можна брати візки
На Столичному ринку кияни купують мішками овочі на запас. Для перевезення вантажу можна брати візки

У липні у Києві відкрили новий оптовий ринок Столичний. Це знизить ціни на сільгосппродукцію у місті, обіцяв на відкритті прем'єр Микола Азаров.

Кияни скуповують там овочі для консервації. За персиками по 10 грн/кг — черга. На інших базарах Києва фрукт продають по 16–20 грн.

Володимир Стільникович, 45 років, минулого вівторка приїхав зі столичного житломасиву Вигурівщина-Троєщина. Це протилежна околиця міста. Несе мішок цибулі до червоних "жигулів":

— Помідори тут удвічі дешевші за оптовий ринок на Троєщині. Оце на зиму запасаємося.

Картоплю на Столичному продають по 2,3 грн/кг. У супермаркетах — від 3,5 грн. Огірки — 2,5 грн/кг, це утричі дешевше. Капуста — 80 коп./кг. Зате кавуни дорожчі, ніж у супермаркетах. Вартість винограду усюди однакова.

З відкриттям Столичного ціни на іншому київському оптовому ринку Фермер трохи впали. Так вважає 35-річна Марія Колесник, експерт консалтингової компанії "ААА":

— Складно сказати, чи пов'язано це з появою ринку-конкурента. Цьогоріч овочі та фрукти дешевші усюди по країні. Для остаточних висновків треба рік поспостерігати. Бо поки що на Столичний. Він працює на половину потужності. Хоча конкурує з ближніми ринками. Столичний потрібен товаровиробнику. Там можуть без поборів торгувати селяни, які виростили продукцію. А на інших базарах Києва на вартість впливає велика данина, яку стягують із торговців. Столичний ринок не перетвориться на роздрібний. Бо він на окраїні міста. Туди важко добиратися громадським транспортом. Більшість продукції скуповуватимуть оптом для перепродажу.

Зараз ви читаєте новину «Ціни знизилися після відкриття оптового ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути