пʼятниця, 11 серпня 2017 05:05

Більше клієнтів буває у вихідні

— Розпис хною — це хороший підробіток на літо. Найбільше клієнтів буває у вихідні. Підходять і чоловіки, і жінки, — говорить 20-річна Юліана Ланіна. Робить тимчасові татуювання хною у центрі Львова.

— Треба знати хоча б англійську мову, щоб спілкуватися з клієнтами. Бо часто звертаються іноземці. Заробітки нестабільні. Усе залежить від кількості охочих зробити тату. Але для студента це нормальний підробіток на літо. Коли влаштовувалася на роботу, то спершу запитали, чи маю художню освіту. Потім відправили на курси розпису хною. Там показують базові техніки. Після курсів дозволили працювати. Майстрині сидять під парасольками на лавках. Усього працюють шестеро людей.

Татуювання хною коштує 50–60 грн.

— Ціна залежить від складності малюнка, величини та форми. Татуювання хною називають махенді. Це індійський вид розпису тіла. В орнаментах зашифровані символи, що повинні відлякувати злих духів і привертати прихильність добрих божеств. Зазвичай малюнки приносять клієнти. Але художниці також мають власні ескізи або знайдені в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Більше клієнтів буває у вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути