вівторок, 22 вересня 2009 18:44

Банк забирає третину вкладу за його повернення

У банку "Національний кредит" працює тимчасова адміністрація Національного банку. Тому діє мораторій на видачу вкладів.

Проте забрати депозит — можна. При цьому банк забере у вкладника 30% від суми рахунку.  Клієнт сплачує за "надання консультаційних послуг". Про таку схему розповів акціонер банку Андрій Оністрат.

— Дії банку протизаконні, навіть якщо підкріплені квитанціями про оплату консультаційних послуг, — пояснює Володимир Погинайко, 28 років, директор юридичної компанії "Юлекс". — Проте не раджу відмовлятися. Гроші варто забрати, а потім судитися із банком. Бо він порушує Цивільний кодекс. У суді треба вимагати від банку акт виконаних робіт за надання консультаційних послуг. Звісно, ніякого акта вони надати не зможуть. Банк поверне стягнуту плату. Щоправда, суд триватиме не менше двох місяців.

Допомогти забрати депозит із проблемного банку пропонують і юридичні агенції. Вони беруть плату 10–25% від суми вкладу, але не менше 5 тис. грн.

Столична компанія "Кредит-центр" спеціалізується на примусовому поверненні депозитів:

— Ми гарантуємо повернення вкладу в будь-якому з проблемних банків. У нас цим займаються кваліфіковані юристи. Мають свої методи, — пояснює працівниця компанії Наталя. — Підписуємо договір, там вказуємо строк виконання — протягом 45 днів. Гроші беремо після виплати депозиту.

Зараз ви читаєте новину «Банк забирає третину вкладу за його повернення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути