Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2012 07:45

Автозаправки заробили мільйон на недоданій здачі

Киянин Іван Броди щотижня витрачає на пальне для свого легковика близько 100 грн. Розраховується готівкою. Каже, касири не дають здачу копійками.

— На заправці "ОККО" мені не віддали 80 копійок, на "Лукойл" — 9. Віддають тільки здачу паперовими грошима. Два роки заправляюсь на "ОККО". Здачу копійками дали лиш раз. Якось я запитав, чи можна купити в них "Снікерс" дешевше, з урахуванням недоданої здачі. Продавщиця скривилася: не можна, — розповідає Іван Броди. — На "ОККО" я попросив книгу скарг. Через кілька днів мені передзвонив керівник їхньої мережі. Почав виправдовувати касира. Мовляв, монети 1 й 2 копійки вже з ужитку виходять. Сказав, щоб я приїхав до нього, а він мені дасть п'ять гривень. Буде мені здача наперед. Мене підмивало сказати: "То, може, ви мене заправите в кредит, а колись потім за грошима під'їдете?".

Упродовж року Іван заправлявся на АЗС "Шелл", "ОККО", "ВОҐ", "ТНК", "АНП", "Золотой гепард", "Лукойл", "Формула", "Рось-1" та "КЛО". Одна станція заправляє за добу 500 авто, близько 10 тис. л пального, підрахував Іван Броди. Половина просять залити пального на певну суму, 100 чи 200 грн. Інші ж просять залити точний об'єм пального, 10, 20 чи 30 л. Від таких касири привласнюють у середньому по 4 коп. В країні понад шість тисяч заправок. За рік мають на здачі більш як 1 млн грн.

— Щоправда, на "КЛО" і "ТНК" не дають здачу дуже рідко. Часом навіть наливають більше, ніж заплачено. "Шелл" завжди наливає на кілька копійок більше, ніж у чеку. Ця мережа має по країні 160 заправок. Виходить, щороку дарують автомобілістам пального десь на 250 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Автозаправки заробили мільйон на недоданій здачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути