Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2016 05:20

АВК: маленька Україна в одній компанії

АВК: маленька Україна в одній компанії

Історія розвитку бренда АВК нерозривно пов'язана з історією України. Невелике приватне підприємство, народжене, як кажуть, з нуля, та ще й такого економічно і політично складного 1991 року, не просто стало лідером у своїй галузі, а й увійшло до сотні провідних кондитерських компаній світу. Тепер, після втрати частини виробничих потужностей на східних фабриках, в ювілейний 25-й рік, АВК упевнено повертає свої позиції на українському та світовому ринках. Тут ставлять амбітні цілі, а отже, задають найвищу планку всій кондитерській індустрії. Принципово використовують лише якісну сировину, дають роботу українській машинобудівній галузі — і так, розвиваючи суміжні сфери нашої економіки, роблять значний внесок у створення нової України. Сьогодні АВК — це успішний бренд і понад 3500 співробітників, які вірять у спільну справу й виробляють якісну продукцію для українського та світового ринків.

Енергія, яка об'єднує людей

Історія кондитерської фабрики АВК починалася 25 років тому. Зараз би цю ініціативу назвали модним словом "стартап", але тоді це було просто прагнення працювати і розвивати свою справу. У складний для економіки час команда сміливих амбіційних молодих людей вирішила розпочати власний бізнес. Без досвіду, але з величезним бажанням працювати, зростати й розвиватися. Так у 1991 році було зареєстровано компанію АВК.

Гарний початок — половина справи

Молоді підприємці вирішили виробляти цукерки під брендом АВК.

Часу не гаяли — незабаром запрацювала власна кондитерська фабрика. І знову знайшли, чим здивувати — розробили технологію виготовлення тонкостінних об'ємних шоколадних фігурок. Красиві й детально зроблені, немов статуетки, ці ласощі одразу полюбилися й дітям, і дорослим.

Згодом до складу АВК увійшли кондитерські фабрики Луганська та Мукачевого. А в Донецьку, на місці покинутого будівництва, звели сучасний комплекс із новітнім обладнанням. За перші 10 років роботи на кондитерському ринку АВК стала одним із ключових гравців в Україні, а її продукція набула популярності в усьому світі.

"АВК — це справді моя дитина, в яку вклав душу. Ми сформували колектив, залучили американських інвесторів, багато працювали і тому досягли великих успіхів. За ті роки, що я очолюю компанію, зробив чимало відкриттів. І головне з них — АВК може витримати всі випробування, досягати будь-яких цілей і розвиватися, незважаючи на складнощі. Це все стало можливим тільки завдяки нашим ідеалам, які нас об'єднують, єдиному прагненню до розвитку, спільним цінностям та переконанням. Напевно, в цьому й полягає секрет нашого успіху", — каже керівник компанії Володимир Авраменко.

Врятували головне — людей!

На жаль, зруйнувавши життя сотень тисяч людей, ситуація на сході України не пощадила й улюблений для багатьох кондитерський бренд. Заради безпеки працівників виробництво в Донецьку й Луганську зупинили. Компанія підтримала родини своїх співробітників, котрі мешкали в зоні бойових дій: оплатила дорогу, запропонувала роботу на підприємствах АВК у Києві та Дніпрі.

Труднощі тільки згуртували загартований колектив, який рухається далі. В АВК почали повертати тимчасово втрачені сегменти ринку, відновлюють роботу виробництв.

Ми всі відповідальні за нашу компанію!

За чверть століття роботи керівництво заклало корпоративну культуру, в якій кожен відчуває свою причетність до спільної справи і відповідальність за неї. Головним є не лише розвиток технологічної бази (якій, до речі, приділена величезна увага), а й відносини в колективі, дух підтримки та взаємодопомоги.

В АВК впевнені: згуртованим колективом вони подолають усі труднощі, які випадають на долю компанії. Керівництво зберегло найцінніше — своїх співробітників і репутацію марки. У компанії переконані — коли Україна святкуватиме 50-річчя, такий же ювілей відзначатиме й АВК. І якщо в нашій країні таких компаній, як АВК, буде сотні й тисячі — більшість нинішніх проблем відійде в минуле, а Україна посяде вагоме місце у світі.

Зараз ви читаєте новину «АВК: маленька Україна в одній компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути