понеділок, 21 квітня 2008 16:21

Аніматор на єгипетському курорті заробляє $300 на місяць

Одеситка Ольга Тульська, 20 років, на зиму переїздить до Єгипту. Там працює аніматором — розважає мешканців готелю на курорті Шарм-ель-Шейх, що на Червоному морі. Удень влаштовує на пляжі танці, навчає танцю живота. Або ж наглядає за дітьми, доки батьки купаються.

— Таку роботу мені друзі порадили два роки тому, — розказує Тульська. — Спершу я подивилася вакансії в Інтернеті, потім пішла до агентства. За два тижні оформила документи.

Дівчина написала в агентстві заяву про прийом на роботу. Принесла український і закордонний паспорти та довідку про навчання. Їй запропонували летіти в Туреччину, в місто Анталія, або до Шарм-ель-Шейха. Ольга обрала Єгипет.

— Там строк контракту — три місяці, а в Туреччині — півроку, — пояснює дівчина. — Мене попередили: якщо не витримаю і поїду назад, дорогу оплачуватиму сама. Ще й штраф накладуть

— 200 доларів. Я вирішила не ризикувати.

Тульська працювала разом із двома росіянками. Влаштувалася в п"ятизірковий готель "Шератон", на березі моря.

— Там важко. Погрожували штрафами за грубощі до відпочивальників або готельного керівництва. Менеджери — самі араби. Тому я їх матюкаю російською усміхаючись, і вони навіть не здогадуються, — веде далі дівчина.

Цієї весни Ольга працює в команді з узбечкою та росіянином. У готелі ще дві команди аніматорів — з Франції та Італії. Француженки тримаються окремо, спілкуються лише між собою. З італійками Тульська побилася на пляжі.

— Вони голосно кричали, заважали працювати, — каже одеситка. — Я спробувала їх угамувати, а вийшла стусанина. Зате гості розважилися, дивлячись як ми за коси тягаємо одна одну.

Переліт з дому й назад працівникам оплачує роботодавець. Харчі й окрему кімнату виділяють у готелі. Видають уніформу — коротку білу спідницю і синю футболку з написом "Аніматор". Ольга купувала лише кросівки та купальник. Із власної кишені платить і за дзвінки рідним в Одесу, по $3,5 за хв.

— Вільного часу обмаль, — ділиться. — Не можу в місто виїхати погуляти. А платять 300 доларів на місяць.

Аніматорів набирають переважно через Інтернет. Приміром, у Туреччину пропонують їхати на літо. Платять $300 на місяць. Компанія "М.Ворк" просить заповнити анкету на сайті www.mworktr.com. Аніматорів у єгипетські готелі набирає фірма "Планета дивертименто". За піврічним контрактом платять $450 на місяць. Візи, переліт та проживання оплачує роботодавець.

Зараз ви читаєте новину «Аніматор на єгипетському курорті заробляє $300 на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути