Ексклюзиви
четвер, 11 березня 2010 19:16

Агрономів запрошують на зарплату 20 тисяч гривень

 

Кількість вакансій на інтернет-сайтах із працевлаштування зросла в 2,5 раза з 2008 року. Є попит на секретарів, адміністраторів, бухгалтерів.

— Третина вакансій — продавці та менеджери з продажу. Багато компаній планують нарощувати продаж, який упав під час кризи, — каже Олексій Захаров, 40 років, з інтернет-порталу "Суперджоб". — Треба продавати товари народного вжитку, продукти харчування та послуги для бізнесу.

Другі за затребуваністю — програмісти. У цій галузі досі найбільший дефіцит кадрів. Він був навіть у кризовий період, вважає Тетяна Топчій, 33 роки, з міжнародного кадрового порталу "Хедхантер".

— Зріс попит на агрономів-ґрунтознавців. Досвідчений агроном може значно підвищити врожайність. Тому великі фермери не шкодують грошей на зарплати. Агрономи отримують до 20 тисяч гривень. Сільське господарство — одна з небагатьох галузей, які зростали 2009-го. Добрі перспективи будуть і цього року, — говорить директор компанії "СМ консалтинг" Сергій Марченко, 34 роки. — Те ж стосується і технологів харчової промисловості. Вона розвивається так само добре. У сільській місцевості дефіцит кадрів. Замінити фахівців-пенсіонерів нема ким.

Такі спеціалісти заробляють

від 4 тис. до 10 тис. грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Агрономів запрошують на зарплату 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути