Ексклюзиви
вівторок, 01 вересня 2009 18:12

170 гривень за півгодини заробила Марина Несюк перепродажем валюти

Автор: фото: Євген ЄВСЄЄВ
  У центральному відділенні ”БМ банку” на столичному бульварі Шевченка минулої п’ятниці та понеділка продавали долар по 8,16 гривні. Куплену там валюту кияни здавали за вищим курсом в обмінники універмагу ”Україна” за 150 метрів від банку
У центральному відділенні ”БМ банку” на столичному бульварі Шевченка минулої п’ятниці та понеділка продавали долар по 8,16 гривні. Куплену там валюту кияни здавали за вищим курсом в обмінники універмагу ”Україна” за 150 метрів від банку

— Іду вранці повз "Приватбанк". Там вивіска: долар по 8,16 гривні, — розповідає 35-річний Андрій Салабай з Умані Черкаської області. — А я минулого вечора добре посидів із хлопцями. Болить голова. Дивлюся на ту вивіску і трушуся: галюцинації почалися чи з очима щось не так. Протер очі, придивився. Таки правда. Долар по 8,16. За 20 кроків обмінник "Авалю". Там долар уже по 8,50.

25 та 27 серпня Національний банк продав банкам валюту за курсом 8 грн за $1. Ті мають перепродувати його не дорожче 8,16 грн. У столиці за дешевим доларом черги. Біля кас центрального відділення "БМ банку", на бульв. Шевченка, стоять два десятки покупців.

— Подруга працює в цьому банку, — розповідає жителька столичних Нивок Марина Несюк, 36 років. — Учора сказала діставати всі заначки і приносити їх на десяту ранку. Я назбирала на 670 доларів. Купила і одразу здала в універмазі "Україна" за вищим курсом. На рівному місці заробила 170 гривень. Оце стою вдруге.

Дешеву валюту "БМ банк" продає три дні. В одні руки дають до $980. Валютні міняли, які промишляють біля універмагу "Україна", приводять по кілька знайомих. Щоб оформити придбання валюти на їхні паспорти. У понеділок пополудні дешева валюта закінчилася.

— Від завтра діятиме комерційний курс. Нового розпродажу валюти на найближчий час не заплановано, — кажуть клієнтам у "БМ банку".

У банку "Форум" на вул. Ярославів Вал за курсом 8,16 грн давали лише по $200. Щоб вистачило всім — пояснюють касири. "Приватбанк" видавав по $100. Крім паспорта, вимагали  ідентифікаційний код. Інакше не продавали.

У Дніпропетровську та Запоріжжі дешеві долари продавали п"ять банків. І лише тим клієнтам, яким треба було оплатити доларові кредити. А в кримських "обмінниках" курс продажу не спускався нижче 8,58 грн.

У райцентрах черг за дешевою валютою немає. У відділенні "Приватбанку" в Магдалинівці Дніпропетровської області долари є.

— Продаємо максимум по 980 доларів в одні руки, — пояснюють працівниці відділення.

У Камінь-Каширському Волинської області пільговий курс діє лише за умови, якщо клієнт погодиться відкрити доларовий депозит на строк 12 місяців. Для інших долар коштує 8,45 грн. Така ж умова і в райцентрі Володимир-Волинський.

— Продасте мені 2 тисячі доларів по 8,16, якщо я їх потім покладу на депозит? — питаю.

— Так, продамо, — запевняє телефоном Ірина Павлюк, керівник Володимир-Волинського відділення "Приватбанку".

Зараз ви читаєте новину «170 гривень за півгодини заробила Марина Несюк перепродажем валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути