середа, 14 березня 2018 10:47

У Польщу щорічно виїжджатимуть до 300 тис. українців

У Польщу щорічно виїжджатимуть до 300 тис. українців
До кінця 2020 року на польському ринку праці буде 200-300 тис. українців щорічно. Фото: http://atas.info

Трудова міграція з України в Польщу продовжить зростати ще 2-3 роки. А до кінця 2020 року на польському ринку праці буде 200-300 тис. українців щорічно.

Про це повідомив на прес-конференції заступник директора департаменту економічного аналізу Нацбанку Польщі Яцек Котловський, передає "Радіо Польща".

За його словами, кількість українських громадян на ринку праці в Польщі зростає. Але темпи зростання сповільнилися, пік зафіксували в 2016-2017 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українця посадили до в'язниці на 180 років

Найімовірніший сценарій Нацбанку Польщі - це зростання в темпі 200-300 тис. осіб на рік. Існує багато факторів ризику для цього прогнозу. Зокрема, візова політика країн Європейського союзу і ситуація в Україні, вважає експерт.

За даними дослідження Нацбанку, до 2050 року нестача робочих рук на польському ринку праці становитиме майже 10,6 млн осіб у віці 18-44 років. Ситуацію може збалансувати міграція 4,5 млн працівників зі східного кордону Польщі.

Національний банк України також прогнозує, що трудова міграція з України продовжить зростати ще 2-3 роки, але почне знижуватися в середньостроковій перспективі.

Польща вперше за багато років почала активно надавати міжнародний захист громадянам України. Необмежене право проживати, працювати й отримувати фінансову допомогу від держави отримали аж 276 українців. Це найбільша група, яка отримала притулок у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «У Польщу щорічно виїжджатимуть до 300 тис. українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути