вівторок, 13 лютого 2018 14:17

Рекордна кількість українців отримали міжнародний захист у Польщі

Рекордна кількість  українців отримали міжнародний захист у Польщі
Необмежене право проживати, працювати й отримувати фінансову допомогу від Польщі отримали 276 українців. Фото: ukrinform

Польща почала активно надавати громадянам України міжнародний захист. Наділяє їх такими ж правами, як і біженців для того, щоб не виконувати квоти Європейського Союзу та не приймати мігрантів із Близького Сходу і Північної Африки.

Сьогодні Польща вперше за багато років почала активно надавати міжнародний захист громадянам України. Необмежене право проживати, працювати й отримувати фінансову допомогу від держави отримали аж 276 українців. І це найбільша група, яка отримала притулок у Польщі, пише видання Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість росіян, які переїхали жити в Україну

До 19 січня такий статус за кілька минулих років отримали 23 українці. Це були люди, які родом із Донбасу чи Криму, а також ті, хто належать до уразливих груп: сім'ї з дітьми, хворі або люди похилого віку.

"Більшість із них отримали захист, який надається в разі існування загрози для життя або здоров'я в країні походження", - пояснили в Управлінні з питань іноземців.

Упродовж останніх двох років клопотання українців про статус біженця масово відхилялися. І лише в окремих випадках рішення були позитивні. Офіційні дані свідчать, що 2014 року лише 6 українців отримали такий статус, на рік пізніше біженцями стали 26 українських громадян, хоча про це просили 2305 громадян України.А 2016-го статус біженця в Польщі отримали 96 українців, хоча про це просили 1306 осіб.

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник прокоментував, як захиститися у разі трудової дискримінації у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Рекордна кількість українців отримали міжнародний захист у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути