пʼятниця, 19 жовтня 2018 16:02

Україну внесуть до списку безпечних країн

Україну внесуть до списку безпечних країн
Мігранти у Німеччині. Фото: DPA

В уряді Німеччини планують включити ще 14 держав до переліку безпечних країн походження мігрантів. Україна також потрапила до цього списку.

"Мігрантів із безпечних країн походження легше депортувати з Німеччини у випадку відмови в наданні притулку, а їхні клопотання про притулок розглядають у прискореному порядку", - повідомила у п'ятницю, 19 жовтня, німецька прес-служба DPA з посиланням на відповідь МВС Німеччини на запит депутатки Лінди Тойтеберґ.

Частка позитивних рішень щодо надання статусу біженця громадянам цих країн становила в поточному році менше 5%. У коаліційній угоді вказано, що країни повинні поповнювати цей список тоді, коли частка 5% зберігається протягом кількох років.

У МВС Німеччини підкреслили, що ухвалення цього рішення залежить від приписів Євросоюзу та вимог Федерального конституційного суду Німеччини. Спершу уряд має детально проаналізувати ситуації в цих державах і підтвердити, що там відсутня загроза тортур, жорстокого поводження або збройного конфлікту. Коли такий аналіз може бути завершено, поки важко сказати, заявили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть подорожувати без віз до 128 країн світу

У липні уряд Німеччини вніс до списку безпечних країн походження Туніс, Алжир, Марокко та Грузію. Тепер планують туди додати Україну, Білорусь, Молдову, Кубу, Колумбію, В'єтнам, Танзанію, Пакистан, Індію, Кенію, Бенін, Гвінею-Бісау, Центральноафриканську Республіку й Чад.

10 жовтня влада німецької федеральної землі Баварія вислала до України 11 українських громадян. Вони намагалися отримати в Німеччині політичний притулок.

Зараз ви читаєте новину «Україну внесуть до списку безпечних країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути