вівторок, 09 жовтня 2018 11:15

Українці можуть подорожувати без віз до 128 країн світу

Українці можуть подорожувати без віз до 128 країн світу
Росія займає 47 місце в Індексі з безвізовим доступом до 119 країн світу. Фото:rivnepost.rv.ua

Паспорт громадянина України дає змогу відвідувати без віз 128 країн світу. За четвертий квартал 2018-го держава розташувалася на 41 місці в Індексі паспортів .

Автором міжнародного рейтингу країн за рівнем свободи пересування є компанія Henley & Partners.

Як зазначають аналітики компанії, Україна за останні 3 місяці опустилася в рейтингу з 38 на 41 місце, але це сталося лише за рахунок руху інших країн. Громадяни України, як і раніше, можуть відвідувати без візи рекордні для країни 128 держав, тоді як ще на початку 2018-го українці могли подорожувати без віз до 114 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Миротворець" вніс до бази чиновників і депутатів з угорськими паспортами

Наймобільнішим визнано паспорт Японії: громадяни цієї країни можуть вільно відвідувати 190 країн світу. Це рекордний показник за весь час існування Індексу. 3 місяці тому Японія ділила 1 місце з Сінгапуром, але японці отримали безвізовий доступ до М'янми, залишивши Сінгапур на 2 місці (189 країн із безвізовим відвідуванням). Німеччина, яка ще нещодавно була стабільним лідером Індексу, посіла 3 місце (188 "безвізових" країн). Такий же показник у Південної Кореї та Франції. 4 місце розділили Данія, Італія, Іспанія, Фінляндія, Швеція.

Росія займає 47 місце в Індексі з безвізовим доступом до 119 країн світу, республіка Молдова – 46 місце (122 країни), Республіка Білорусь – 68 (77 країн).

Паспорти Мальти та Кіпру продовжують покращувати свої показники. За 3 місяці Мальта наздогнала в рейтингу Грецію та Австралію, які розділили 7 місце. Громадяни Мальти можуть відвідувати без візи 183 країни світу, тоді як т3 місяці тому цей перелік складався з 182 країн, а на початку року – 169 країн. Така ж позитивна динаміка у Кіпру: 173 країни в четвертому кварталі, 171 – у третьому, 159 країн - на початку 2018-го. В обох країнах діють популярні програми отримання громадянства через інвестиції.

Індекс паспортів компанії Henley & Partners, раніше відомий як індекс візових обмежень (перейменований 2018-го), представляє собою міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Індекс видається з 2006-го у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації.

Україна та Грузія домовилися про взаємне скасування віз. Українці можуть їхати до Грузії за ID-паспортами.

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть подорожувати без віз до 128 країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути