пʼятниця, 19 травня 2017 00:17

Нідерландець переїхав в Україну тренувати нових поліцейських

Автор: http://tvoemisto.tv
  Нідерландець Йохан Лінер тренує українських поліцейських у Львові
Нідерландець Йохан Лінер тренує українських поліцейських у Львові

Нідерландець Йохан Лінер тренує українських поліцейських у Львові взаємодіяти з громадою. Живе у місті близько року.

"Я в поліції сорок років. Раніше після такого терміну тебе відправляли на заслужений відпочинок. Але часи змінюються, тому зараз я маю попрацювати ще шість-сім років. В нідерландській поліції є багато варіантів: ти можеш розпочати як патрульний, потім стати кінологом, чи знайти себе в кінній або навіть у велополіції. Я починав як патрульний і лише за десять років очолив групу офіцерів патруля. Був період, коли працював охоронцем дипломатів і навіть членів королівської сім'ї. Зараз я старший поліцейський тренер – консультую не простих копів, а їхніх наставників", - розповідає Йохан Лінер, передає tvoemisto.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець став письменником після переїзду в Україну

Перед тим, як приїхати в Україну, багато працював за кордоном.

"Провів рік у самопроголошеній республіці Косово, працював також в Угорщині, Бельгії та на Нідерландських Антильських островах у Карибському морі. Був також у Суринамі – це, мабуть, найкрасивіша країна, яку мені випало побачити. Співпраця з поліцейськими з інших країн дала мені особливий досвід. У Нідерландах, Суринамі, Бельгії та Угорщині я працював у команді, що затримувала небезпечних злочинців. Це не робота для звичайних полісменів. Я мав змогу спочатку відбирати офіцерів до цієї команди, а потім тренувати їх".

Автор: http://tvoemisto.tv
  Нідерландець Йохан Лінер тренує українських поліцейських у Львові
Нідерландець Йохан Лінер тренує українських поліцейських у Львові

За словами Йохана, ситуація в Україні змінилася. Раніше поліція була інструментом влади, тепер - служить суспільству.

"Вона існувала не для того, щоб служити народові, а для того, щоб влада могла чинити тиск на нього. Зрозуміло, що люди не мали довіри до такої поліції. Тепер, після Майдану, коли з'явилась Національна поліція, ситуація змінилась: головне призначення полісменів – служити суспільству, - каже Йохан.

В Нідерландах понад двадцять п'ять років працює концепція community policing, що передбачає співпрацю поліції з громадою. Це означає, що ми робимо спільно все або майже все. Якщо виникає проблема, вона стосується не тільки поліції, а всіх: муніципалітету, власників крамниць, ресторанів тощо. Над вирішенням працюють усі разом. А якщо ви працюєте разом, то дізнаєтесь одне про одного більше – а це сприяє виникненню довіри. За чверть століття нам удалося побудувати довіру між громадою та поліцією".

Зараз ви читаєте новину «Нідерландець переїхав в Україну тренувати нових поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі