Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2007 17:24

Вдало підібране намисто розкриває третє око

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Львів’янка Наталя Сергаєва демонструє намисто з бірюзи, яке виготовив власник павільйону на ринку ”Південний” Володимир Думич (ліворуч). Це намисто коштує 250 гривень
Львів’янка Наталя Сергаєва демонструє намисто з бірюзи, яке виготовив власник павільйону на ринку ”Південний” Володимир Думич (ліворуч). Це намисто коштує 250 гривень

Львів"янин Володимир Думич, 28 років, чотири роки виробляє намиста з каменів. Його колекція налічує понад тисячу низок. Ціни — від 20 до 1200 гривень.

— Найпопулярнішими нині є намиста з перлів, коралів та вироби з бірюзи,— розповідає Володимир Думич.— Ніколи не виходять з моди такі камені, як агат і яшма.

— Головне — підібрати коралі під колір очей, волосся чи шкіри, — каже помічниця Володимира Наталія Сергаєва, 38 років. — І швидко за п"ять хвилин їх продати. Тут треба бути психологом.

Шість років тому Володимир продавав на вулиці китайські талісмани "Фен шуй" і намиста з браслетами.

— Бувало, застібки ламалися, намистинки розсипалися, то я лагодив, — розповідає чоловік. — А потім придивився, як вони нанизані, придумав візерунки.

Партнери привозять йому каміння з Індії, Китаю та Філіппін.  Якщо є готова модель, чоловік може зробити низку за 5 хв. Але під настрій. Буває, що по дві години комплектує, а потім розпускає — щось не те.

Думич продає намиста в павільйоні на ринку "Південний" у Львові. В"язка найдешевшої січки напівдорогоцінних каменів коштує 10 грн. Просте намисто продають за 15 грн. Для фірмових коралів треба щонайменше п"ять наборів січки.

Агата та яшми у Володимира по 50 різних видів. Для намиста також беруть нефрит, гранат, амазоніт, турмалін, перли. Для коралів використовують необроблені камінці, тому вони набагато дешевші. Коралі з необробленого турмаліну коштують 70 грн, із обробленого — 574 грн.

У жовтні 2006-го Володимир найняв продавцем Наталію Сергаєву.

— Ми познайомилися на "Вернісажі" біля театру Заньковецької, — розповідає Наталія. — Я продавала вази, тарілки, люстри з маньчжурського горіха. На таких подарунках багато не заробиш. Тому купувала у Володі камені й училася робити намиста.

За фахом Думич — будівельник, Сергаєва — товарознавець.

— Треба знати, як поєднуються камені, яка у них енергетика, як вони можуть впливати на людей, — стверджує Володимир. — Головне — відчути камінь.

Наталя показує фіолетове намисто на шиї.

— Це з абсидіану сніжного. Я за гороскопом Стрілець, мій камінь — турмалін. Але турмалінові буси носила день і почувалася некомфортно. А Володя зробив ці коралі, подарував мені на день народження. Відтоді не знімаю — і настрій хороший, і сни гарні сняться. Відчуваю, ніби третє око відкрилося.

Найчастіше купують буси за 80–120 грн.

Зараз ви читаєте новину «Вдало підібране намисто розкриває третє око». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути