вівторок, 15 квітня 2008 07:13

Луцьк матиме два національні університети

Луцькому державному технічному університету надано статус національного. 11 квітня відповідний указ підписав президент Віктор Ющенко. Відтепер в Луцьку два національні вузи — ЛНТУ та Волинський національний університет.

Найвищий статус і акредитацію технічний університет отримав за внесок у розвиток освіти і науки. У вузі на дев"яти факультетах і в чотирьох інститутах — майже 5 тис. студентів, 700 викладачів.

— 70 відсотків із них мають учені ступені, у нас працюють 23 професори і понад 200 доцентів, — каже Віктор Божидарник, 62 роки, ректор університету, професор, доктор технічних наук. — До статусу національного ми йшли понад сорок років.

Луцький університет заснований 1966 року як відділення загальнотехнічного факультету Київського автомобільно-дорожнього інституту. Згодом його перетворили на філію Львівського політехнічного інституту, потім — на Луцький індустріальний інститут. 1997 року вуз став технічним університетом.

Національний університет ім. Лесі Українки отримав найвищий статус торік 26 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Луцьк матиме два національні університети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути