понеділок, 18 вересня 2006 17:41

Помер фотограф Василь Балацький

 

Фотокореспондент Василь Балацький усього кілька днів не дожив до свого 76-ліття. Минулого тижня його з обширним інфарктом привезли з дому у Чернівецьку міську лікарню. Не витримало серце.

Народився Василь Іванович у бідній буковинській родині в селі Онут Заставнівського району. Після війни закінчив школу фабрично-заводського навчання, працював на шахтах Донбасу. Там і почав фотографувати. У Чернівці повернувся 1967 року. Фотокореспондентом газети "Молодий буковинець" він пропрацював понад 30 років. Завдяки світлинам Балацького на шпальтах газет дебютували Іван Миколайчук, Василь Зінкевич, Назарій Яремчук, Володимир Івасюк, Іво Бобул. До останніх днів фотографував для "Буковинського віче".

— Василь Іванович завжди приносив добрий стосик фотографій, було з чого вибрати, — згадують колеги-журналісти. — Він легко сходився з людьми. Дуже любив дружину Антоніну, доньку Наталку, гордився здібностями сина Юрка. А ще власноруч виростив на дачі сад, посадив дерева у дворі біля багатоквартирного будинку, де мешкав. До останніх днів не випускав з рук свого старенького "Зеніта".

Поховали Василя Балацького на міському кладовищі у Чернівцях.

Зараз ви читаєте новину «Помер фотограф Василь Балацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути