четвер, 25 лютого 2010 21:26

У стоковому магазині усі речі в одному екземплярі

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Співвласниця львівського магазину  ”Касуал сіті” Леся Іванченко показує футболки та майки з натуральних тканин, привезені з Італії та Іспанії
Співвласниця львівського магазину ”Касуал сіті” Леся Іванченко показує футболки та майки з натуральних тканин, привезені з Італії та Іспанії

Узимку у Львові значно побільшало магазинів-стоків. Тепер їх близько 30. Розташовані переважно в центральній частині міста.

До магазину "Касуал сіті" на вул. Городоцькій у центрі підходять дві студентки.

— У мене в цьому бутику є карточка на знижку 10 відсотків, — розповідає 20-річна Маргарита Лужна. — Перед Новим роком шукала вечірню сукню. Була в усіх крамницях у центрі. Ціни кусалися. Зайшла у "Касуал сіті", хоча раніше бридилася таких магазинів. Думала, що там ношений одяг продають. Купила чорну в"язану сукню з оголеною спиною за 400 гривень.

У магазині тепло та затишно, лунає музика. На вішаках — сукні, сарафани, туніки, майки. Здебільшого літній асортимент. Є також осінні куртки та джинси. Усі речі в одному екземплярі. Із натуральних тканин: бавовни, шерсті з домішками. Ціни — від 50 до 500 грн.

— У березні нам виповнюється рік, — каже співвласниця крамниці Леся Іванченко, 26 років. "Касуал сіті" відкрила із 28-річною Ольгою Кругловою. Приміщення під магазин орендують.

— Перед тим десь із два місяці вивчали ринок, покупців, їх можливості, товар, — розказує Іванченко. — Дивилися, як такий бізнес розвивається в Києві. Самі часто в столичних стоках одягалися. Товар у нас переважно з Італії та Іспанії. Маємо заключені договори з їхніми фабриками. До прикладу, на підприємстві випустили три тонни одягу, магазини закупили тільки дві, а решта пішла у сток. Але ж товар без браку, упакований, із бирочками. Багато хто думає, що в нас є вживаний одяг. Це неправда.

Привезений з-за кордону товар пропонують дешевше, бо він не оподатковується

— У нас аудиторія — від 17 до 40 років, — каже Круглова.— Базари відживають, а люди хочуть модно та недорого одягатися. Стокові магазини розраховані на студентів і працюючу молодь. У Львові за рік відкрилися чимало магазинів "Антикриза". Вони трохи кращі за секонд-хенди. Хоча й там інколи можна знайти хорошу річ.

— У стокових магазинах можна купити дешево якісний товар. Покупці із середнім доходом бачать, як по-справжньому виглядає брендовий одяг. До того ж стоки породили конкуренцію, — вважає Віктор Шевчук, 47 років, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Львівської комерційної академії.

Місцеві виробники одягу занепокоєні збільшенням таких магазинів.

— Це б"є по вітчизняній легкій промисловості, — переконує Ярослав Рущишин, 41 рік, директор швейного підприємства "Троттола". — Ми би могли свій залежаний товар пропонувати таким магазинам, тільки в нас ціни будуть вищі. Адже не можемо давати за ціною, нижчою від собівартості. Привезений з-за кордону товар пропонують дешевше, бо він не оподатковується. Видно, митниці треба краще працювати.

В Ужгороді також близько 30 стокових магазинів. Продають одяг, взуття та сумки.

— Товар купую переважно на базі в Києві, — розповідає підприємець Тамара Рошкулинець, 33 роки. — Туди його привозять з Америки, Німеччини, Австрії, Італії. Часто їжджу в угорський Кішвард — там є великий стоковий магазин. В Угорщину навіть вигідніше їздити, бо ближче. Тим більше не треба оформляти Шенгенську візу, бо це місто входить у 50-кілометрову зону. Бізнес вигідний, бо чим далі, то більше людей одягаються і взуваються у стоках.

Зараз ви читаєте новину «У стоковому магазині усі речі в одному екземплярі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути