четвер, 21 жовтня 2010 18:23

У Львові приховують списки дільничних комісій

— У Львові запущений сценарій масових фальсифікацій на майбутніх виборах, — розповідає уповноважений партії "Україна Соборна" Андрій Волошин. — Це стало зрозуміло на засіданні львівської міської виборчої комісії 15 жовтня. До складу дільничних комісій не включили представників демократичних сил. Туди увійшли "регіонали", комуністи, литвинівці та їхні сателіти. Представник Партії регіонів принесла на засідання готові списки дільничних комісій та запропонувала проголосувати за них пакетом. Списків не показали, не опублікували в пресі.

На вимогу представників партії надати копії протоколів про створення виборчих дільниць міська виборча комісія відповіла відмовою. Оприлюднили лише електронну версію.

У дільничні комісії включили людей 1988–1992-го років народження. У списках по двоє-троє осіб з однієї сім'ї, з однаковими прізвищами та пропискою. А від якої політичної сили ці люди, не вказано, — додає Андрій Волошин.— Натомість з 300 осіб, які "Україна Соборна" запропонувала до складу комісій, у списки внесли лише 22. Зважаючи на те, що ДВК сформовані з масовими порушеннями, ми звернулися до суду.

Міська організація партії "Україна Соборна" надіслала також прохання до ЦВК переглянути персональний склад Львівської міської виборчої комісії.

— Я передбачаю ситуацію, коли мера буде визначено ще за два дні до виборів. Так само і переможців по мажоритарних округах, — каже кандидат на посаду міського голови Львова від "України Соборної" Володимир Гірняк, 33 роки. — Представники нашої партії потрапили лише в кожну 10-ту дільницю. Якщо навіть поставимо свого спостерігача, то члени комісії мають право вивести його. Якщо ми сьогодні пропустимо таке беззаконня, завтра замість нас проголосують за виділення 40 гектарів львівських земель під російський патріархат. Або за російську мову як другу державну.

Зараз ви читаєте новину «У Львові приховують списки дільничних комісій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути