Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2007 07:09

Троє водіїв загинули на Латірському перевалі

Автор: фото аварії надало УДАІ у Закарпатській області
  Аварія на 704-му кілометрі дороги ”Київ—Чоп”, що на межі Львівської та Закарпатської областей. Щоби вийняти тіла загиблих, рятувальникам довелося розрізати потрощені кабіни пилками
Аварія на 704-му кілометрі дороги ”Київ—Чоп”, що на межі Львівської та Закарпатської областей. Щоби вийняти тіла загиблих, рятувальникам довелося розрізати потрощені кабіни пилками

У вівторок ввечірі на 704-му кілометрі дороги "Київ—Чоп" зіткнулися пасажирський мікроавтобус "Мерседес Спринтер" із вантажним автотрейлером "Івеко Маґірус".

Від удару машин загинули 35-річний Іван Микитюк і 29-річний Іван Потрогош, жителі села Велятин Хустського району Закарпатської області. Особу водія вантажівки інспектори ДАІ встановлювали за номерним знаком на трейлері. Після аварії кабіна "івеко" спалахнула, документи 29-річного Анатолія Шошина із Дніпропетровська згоріли.

Аварія сталася на Латірському перевалі, на межі Львівської та Закарпатської областей. Водій трейлера віз вісім новеньких "шкод" із заводу "Єврокар". "Мерседес" мчав у бік Мукачевого. На виїзді з повороту він вискочив на зустрічну й з розгону вдарився у вантажівку. ДАІ припускає, що водій буса Іван Микитюк виконував поворот на недопустимо великій швидкості.

Кілька легковиків у трейлері зрушили з місця, на асфальт посипалося бите скло сигнальних ліхтарів.

— Микитюк і Потрогош одружені на двох сестрах у Велятиному, — розповідає секретар сільради Ольга Тайстра. — Обидві родини мешкають в окремих будинках на одному подвір"ї. Жили дружно, не бідували. Чоловіки займалися бізнесом, жінки помагали. Микитюк і Потрогош тримали в районі мікроавтобуси на чотирьох пасажирських маршрутах, а білим бусиком "мерседесом" раз на тиждень возили заробітчан до Москви. У дорозі мінялися за кермом, але більше їздив Микитюк. У вівторок чоловіки саме поверталися з Росії, підвозили додому односельця Юрія Цифру. Хлопцеві 21 рік, їхав із заробітків. Він вилетів через лобове скло на дорогу, забив голову і груди. "Швидка" відвезла Юрія до реанімації.

Сплющені кабіни рятувальники розрізали електропилкою. Тіло Анатолія Шошина відвезли в морг, про смерть чоловіка вже повідомили рідних у Дніпропетровську. По Микитюка та Потрогоша із Велятиного приїхали родичі. Чоловіків поховали у четвер на сільському кладовищі.

В Івана Микитюка без батька залишилися сини Руслан і Микола. Дружина Жанна працює директором місцевої середньої школи, а її сестра Неллі викладає українську мову та літературу. У вчительки теж двоє дітей — Ніколетта та Влад.

Зараз ви читаєте новину «Троє водіїв загинули на Латірському перевалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути