вівторок, 14 жовтня 2008 07:06

Тернополяни не дозволяють вирубувати "Козацький гай"

Автор: фото: Жанна ПОПОВИЧ
  5-річна Тамара Базар грається в піжмурки в парку ”Козацький гай” на вулиці Юності в Тернополі
5-річна Тамара Базар грається в піжмурки в парку ”Козацький гай” на вулиці Юності в Тернополі

2 жовтня сесія Тернопільської міськради виділила 0,25 га землі на вул. Юності фірмі "Будівельник" під будівництво дев"ятиповерхівки. Люди обурені, бо будинок зводитимуть на місці дитячого майданчика в парку "Козацький гай".

— Попередній мер Богдан Левків запевнив, що не дозволить тут нічого будувати, бо наш дім — перший панельний у Тернополі й може розвалитися, — каже на зборах у сквері Христина Столярик, 70 років.

Люди впевнені: землю виділили, бо керівник "Будівельника" Віктор Щепановський, 38 років, очолив у Тернополі партію "Єдиний центр". Щепановський теж приїхав на збори. Каже, дізнався про них випадково.

— Депутати тричі дали дозвіл на будівництво: перше рішення прийняли на сесії 25 червня 2004-го, друге — 10 лютого 2005 року й зараз, — демонструє документи.

— Ви обманули депутатів, бо жителі навколишніх будинків не погоджуються на будівництво, протоколи зборів жителів, які нібито дають дозвіл на будівництво, — підроблені, — гарячкує депутат міськради від всеукраїнського об"єднання "Свобода" 34-річна Ірина Бурда.

1965-го жителі вул. Юність посадили поміж будинками 50 дерев і заснували парк. Цього року козаки місцевого осередку Українського реєстрового козацтва встановили в ньому фігуру Матері Божої. Хотіли перейменувати його в "Козацький гай", зібрали для цього 30 тис. підписів тернополян. 14 жовтня на Свято Покрови збиралися урочисто посвятити фігуру Богородиці та парк.

— Якщо підприємство не поступиться, ми зберемо віче, і нехай люди нас розсудять: бути чи не бути гаю козаків. Ви проти козаків? — питає отаман Українського реєстрового козацтва Сергій Білий, 42 роки.

— Не проти, ми питали нашого архітектора. Перед будинком є місце поставити фігуру Матері Божої, — розводить руками Віктор Щепановський.

Каже, будівництвом займається другий рік, усі документи передав йому старший брат Зеновій, власник "Будівельника". Зеновій пішов у політику, переїхав у Київ.

— А я не знав, що протоколи зборів жителів підроблені, — каже Віктор Щепановський.

Поряд із парком розміщений дитячий садок N18, центр психологічної підтримки "Джерело". Люди хвилюються, що зведення багатоповерхівки шкодитиме дітям.

— Ви побудуєте гаражі — і дитсадок опиниться в ямі, вихлопні гази із машин підуть на дітей, — втручається Анатолій Тимчук, 48 років, голова комітету із вул. Карпенка, 3.

Люди обіцяють перекрити дорогу, якщо розпочнуть будівництво та вирубуватимуть дерева в "Козацькому гаю".

Зараз ви читаєте новину «Тернополяни не дозволяють вирубувати "Козацький гай"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути