Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2008 07:10

Тернопільський губернатор хоче їсти смачний хліб

Голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь, 33 роки, виступає проти запровадження хлібної інтервенції уряду на території краю.

— Інфляційні процеси не залежать від губернаторів. Якщо в Україні є області, де рівень інфляції 5,9 відсотка за минулий місяць, то в квітні на Тернопільщині цей показник становив 0,8 відсотка. У нас аграрна область, — каже Чижмарь. — Наш споживач звик їсти гарні сорти хліба, де є кмин, цукор та інші відповідні добавки. А уряд дозволяє використовувати борошно з державних ресурсів виключно на хліб, до складу якого входять лише сіль, дріжджі, вода і борошно.

За розрахунками керівника області, у випадку запровадження такої рецептури випічки буханець буде дешевшим лише на 12 коп. Хлібопекарські підприємства не поспішають купувати борошно з Держрезерву.

— Якщо одна людина максимум споживає 15 кілограмів хліба на місяць, то буде економія гривня 80 копійок. Думаю, краще з бюджету дотувати соціально незахищені верстви населення. Аби не створювати касту, яка буде їсти "поганий" хліб, треба досягти для них нормального рівня доходів, — наголосив губернатор.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільський губернатор хоче їсти смачний хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути