Ексклюзиви
середа, 29 грудня 2010 18:00

Стадіон до Євро-2012 збудують у серпні наступного року

— Підготовку Львова та області до Євро-2012 можна оцінити на тверду п'ятірку. Те, що було дев'ять місяців тому, і що є сьогодні — це небо і земля, — каже 23 грудня на нараді у Львові 48-річний Борис Колесніков, міністр інфраструктури.

— Роботи з будівництва футбольного стадіону у Львові виконані на 46 відсотків, — зазначає Володимир Шадрін, голова "Дирекції з будівництва об'єктів до Євро-2012". — Практично закінчені бетонні роботи. На 99 відсотків завершене будівництво першого ярусу трибун і на 63 відсотків — другого. Зараз ведуться роботи з інженерного оснащення стадіону.

На вул. Стрийській-Кільцевій дорозі стадіон цілодобово будують 700 чоловік. Три місяці працівники фірми "Комфортбуд" не отримували заробітної плати. Чиновники стверджують, що цього місяця повністю погасили заборгованість. Роботи планують завершити у серпні 2011-го.

Цього року на підготовку об'єктів міста до чемпіонату із держбюджету виділили 2,2 млрд грн. Основна частина коштів пішла на зведення стадіону, злітно-посадкової смуги і терміналу місцевого аеропорту, а також будівництво та реконструкцію доріг.

— Наступного року хочемо облаштувати пункти пропуску, аби українцям та полякам було зручно перетинати кордон. У березні розпочнеться будівництво швидкісної автомобільної дороги Краковець–Львів. Вона з'єднає митний перехід Краковець на українсько-польському кордоні та Львів. Створені спеціальні туристичні маршрути для різних груп подорожуючих. Забезпечимо видання необхідної кількості багатомовних довідників, карт і сувенірної продукції. Особливу увагу приділимо формуванню деталізованих карт розміщення об'єктів придорожньої та туристичної інфраструктури вздовж автомобільних доріг. До усіх об'єктів будуть мати безперешкодний доступ люди з обмеженими фізичними можливостями, — обіцяє 46-річний Володимир Губицький, заступник голови Львівської облдержадміністрації. — Львівські навчальні заклади підготують фахівців для роботи у готелях, фан-зонах, транспортних вузлах, об'єктах харчування, на стадіоні. Усі вони мають знати іноземні мови.

На підготовку Львівської області до Євро-2012 на чотири роки передбачили 15,85 мільярда гривень. Із них — кошти державного бюджету, місцевих бюджетів та гроші інвесторів. Приватні інвестори взяли на себе будівництво та переоснащення готелів.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон до Євро-2012 збудують у серпні наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути