понеділок, 07 травня 2007 07:07

Собака роздер білу лебідку

Пошматовану тушку лебідки знайшли перехожі зранку минулого четверга на березі Лебединого озера поблизу краєзнавчого музею у центрі Рівного.

— Кожного ранку бігаю в парку біля озерця. Там завжди плавали два білі лебеді та два чорні, австралійські. Люди годували їх хлібом і печивом. Усі парочки після реєстрації шлюбу їдуть фотографуватися біля них — традиція така, — розповідає 24-річна рівнянка Олеся Ширяєва. — А в четвер побачила на землі пір"я, кров і мертвого лебедя.

У міському тресті зеленого господарства припускають, що на лебідку напав собака когось із городян, які в парку щоранку вигулюють домашніх тварин.

— Раніше боялися, щоби лебедів не покрали цигани на обід, — розповідає голова тресту Микола Пашкевич. — А тепер птахів гризуть собаки. Деякі власники вважають зайвим надягати на пса намордника і водити на повідку. Півтора тижня тому лебідку ледве врятували від чийогось ротвейлера.

Два роки тому лебідка мало не загинула від голодної смерті та спраги — птах натягнув на дзьоба пластикове кільце з пляшки.

Після смерті подруги лебідь-самець не покінчив життя самогубством. Нині він весь час ховається від собак, відпливаючи на середину озера. Бійцівські собаки й надалі полюють на птахів. Нова лебідка обійдеться у 300–500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Собака роздер білу лебідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути