пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

Проти лікарів порушили кримінальну справу

52-річний Василь Чинуш зі села Іванківці Кіцманського району Чернівецької області помер від запалення легенів 29 червня.

— За тиждень до цього Василь занедужав, — розповідає дружина Чинуша Ганна Іванівна, 47 років. — Ми відразу поїхали до районної лікарні. Там чоловіка відправили до невропатолога Івана Куролюка. Той сказав, що нічого страшного, це проста застуда. Відправив додому, а після вихідних наказав з"явитися.

У неділю Василю Миколайовичу погіршало: біль у м"язах ніг подужчав, температура піднялася до 40, тиск упав. У понеділок кіцманські лікарі діагностували лептоспіроз — гостре інфекційне захворювання. Тяжкохворого відправили до Чернівецької обласної лікарні. Через три дні Чинуш помер.

— У нього одна легеня повністю згоріла, — плаче дружина.

Брат Василя Миколайовича Валерій поскаржився до прокуратури.

— Проти лікарів порушили кримінальну справу за фактом неналежного виконання професійних обов"язків, — кажуть у прокуратурі.

Лікарі чекають на встановлення діагнозу, від якого помер пацієнт.

— Чинуш у нашій лікарні пробув чотири години, — розповідає головний лікар Василь Залявський, 50 років. — Наразі немає вірусологічного та токсикологічного діагнозу, тому говорити про вину наших медиків зарано. Вони ходять на роботу.

У березні чергового гінеколога Ігоря Шуфляка та анестезіолога Богдана Худого Підволочиської райлікарні на Тернопільщині позбавили роботи. Медики майже шість годин протримали 61-річного Мирослава Худого у коридорі лікарні. Пацієнт помер.

Зараз ви читаєте новину «Проти лікарів порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути