четвер, 05 листопада 2009 20:34

При вступі будуть враховувати атестат

— Особливістю оцінювання знань 2010 року буде те, що до балів сертифіката при вступі додаватимуть середній бал атестата зі школи. Тим абітурієнтам, які давніше закінчили школу, рахуватимуть бали так: оцінка "5" відповідатиме 12 балам, "4" — дев"яти, "3" — шести, — розповідає Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. — Думаю, це справедливо, бо колись п"ятірки ставили тільки тим, хто справді заслуговує на найвищий бал. До того ж колишнім випускникам шкіл важче готуватися до тестування, ніж теперішнім. Це для них буде своєрідною компенсацією.

Реєструватимуть охочих пройти пробне тестування з 1 листопада до 1 грудня 2009 року на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Жителі Львівської, Волинської та Рівненської областей повинні заходити на інтернет-сторінку Львівського центру — www.lvtest.org.ua, Чернівецької, Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської областей мають завітати на сайт Івано-Франківського центру — www.test.if.ua. Пробне тестування коштуватиме 62 грн, як і торік.

Запис учасників сертифікаційного тестування триватиме з 15 грудня до 2 квітня. У кожному райцентрі та місті обласного підпорядкування створять по одному пункту реєстрації. 1 листопада оголосять, де вони розміщені.

Вступники з області з"їжджатимуться в два міста — обласний центр і районний

— Плануємо використовувати пристрої, що фіксують увімкнені мобільні телефони під час тестувань, — каже Лариса Середяк. — Їх матимуть особи, які чергуватимуть у коридорах. Якщо учень вийшов у туалет і ввімкнув мобільний, пристрій подасть сигнал. Такий абітурієнт покине приміщення. Зможе вступати тільки наступного року.

Також у центрі думають над тим, що робити з пільговиками. Торік вони подавали копії документів у кілька навчальних закладів, заповнювали списки і таким чином витісняли інших абітурієнтів.

— Можливо, змусимо їх визначитися заздалегідь, в якому вузі вони хочуть вчитися, і подавати документи тільки туди, — припускає Лариса Середяк.

Вона застерігає не вірити вчителям, які наймаються репетиторами і запевняють, що знають тести ЗНО.

— Жоден репетитор цього не знає. Може знати лише за які завдання, прийоми доплюсовують бали.

Тестування не проводитимуть у кожному райцентрі, як раніше. Вступники з області з"їжджатимуться в два міста — обласний центр і районний.

Зараз ви читаєте новину «При вступі будуть враховувати атестат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути