Ексклюзиви
Четвер, 10 квітня 2008 07:08

Порції в середньовічному ресторані вимірюють ліктями

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Відвідувачі прийшли до львівського ресторану ”Пивниця Лева” у старовинному одязі. Вони отримують 50-відсоткову знижку
Відвідувачі прийшли до львівського ресторану ”Пивниця Лева” у старовинному одязі. Вони отримують 50-відсоткову знижку

На вулиці Шевській, 18 у Львові відкрили середньовічний ресторан "Пивниця Лева". Заклад облаштували в підвалі однієї з кам"яниць у центральній частині міста. Розрахований він на 60 відвідувачів.

— Реконструкція пивниці тривала майже два роки, — розповідає Надія Бербека, 40 років, директор ресторану. — Намагалися зберегти кожен камінчик на стіні, аби підземелля не втратило первісного вигляду.

У закладі планують влаштовувати костюмовані лицарські забави та бенкети в середньовічному стилі.

— Постійні відвідувачі матимуть власні кухлі з вигравіруваним іменем. У них подаватимемо вино чи пиво, — додає Надія. — А ті, хто завітає до ресторану в середньовічному одязі, отримають 50-відсоткову знижку.

"Пивниця Лева" має професійного сомельє, який допомагає вибрати вино до смаку. Гості оцінюють напої за балами.

Офіціанти заносять широкі срібні таці з телячими ребрами на листях салату.

— Переглянули чимало історичних та архівних документів, аби страви в ресторані відповідали епосі княжого Львова, — розповідає Олег Шихінов, 45 років, шеф-кухар закладу. — У ті часи на срібних тарелях княжій знаті подавали молочних поросят, фаршированих гречкою, пиріжки з фазана з яблуками, стерлядь, фаршировану раковими шийками під шафрановим соусом. Чи не найпопулярнішими були телячі ребра в меді, запечені на вогні. Тільки у той час їх подавали не порціями, а ліктями. У кого був довший, тому діставалося більше м"яса.

У ресторані відновили традицію — порції великі, розраховані на  чотирьох-шістьох гостей. М"ясні ребра на лікоть вагою 2 кг коштують 190 грн. Ще одна фірмова страва ресторану — печена свинна голонка обійдеться у 90, а за порося, фаршироване гречкою, віддасте 700 грн. 

Зараз ви читаєте новину «Порції в середньовічному ресторані вимірюють ліктями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода