понеділок, 04 червня 2007 07:11

Перекинулася маршрутка зі школярами

25 ПАСАЖИРІВ потерпіли під час зіткнення мікроавтобуса "Мерседес–Бенц" та "волги" о пів на дев"яту ранку в середу. В маршрутці на екскурсію до Почаєва їхали 16 учнів початкової школи села Олишківці Збаразького району Тернопільської області.

— Аварія сталася неподалік від селища Вишнівець, — розповідає  майор Микола Лецкалюк, старший інспектор обласної ДАІ. — 27-річний директор об"єднання "Тернопільголовпостач" Олександр Скібінський на "волзі" прямував із Луцька на роботу до Тернополя. Дуже поспішав. Легковик занесло на зустрічну смугу. У результаті зіткнення з автобусом його відкинуло на кілька метрів у кювет, а "мерседес" перекинувся. Узбіччя не дуже похиле, машини не покотилися.

В автобусі, розрахованому на 18 місць, було 24 особи: окрім школярів, у Почаїв їхали п"ятеро батьків і двоє вчителів.

— Діти сиділи по двоє на кріслах. Коли мікроавтобус перекинувся, сидіння повідривалися і травмували їх, — веде далі Лецкалюк. — Шістьох школярів зі струсом мозку та саднами госпіталізували до лікарні у Вишнівці, кількох дорослих доправили до Збаразької лікарні.

Серед потерпілих — дві вчительки молодших класів.

— Уляна Петрівна Чорній та Галина Василівна Мучинська — досвідчені педагоги, не вперше їздять на екскурсії з вихованцями. І цього разу взяли своїх синів — й усі четверо потрапили на лікарняні, — розповідає 49-річна Марія Фарлак, секретар Зарудянської сільради, до якої належать Олишківці.

За попередніми даними експертів, обидва водії сіли за кермо тверезими. У Скібінського відкритий перелом руки. Його "волгу" відремонтувати неможливо.

Автобус "мерседес" був технічно справним. Однак 33-річний водій Віктор Лудим ліцензії на право перевезення пасажирів не мав. Поїздку школярів дирекція навчального закладу не узгодила з районним відділом освіти та управління ДАІ. Останнє мало обов"язково забезпечити автобус автомобілем супроводу.

Зараз ви читаєте новину «Перекинулася маршрутка зі школярами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути