пʼятниця, 10 серпня 2007 07:06

Павло поцупив требник із музею

Житель Івано-Франківська Павло, 36 років, викрав з обласного художнього музею старовинний требник кінця XVII ст.

— По обіді в неділю чоловік зайшов у музей і змішався з групою відвідувачів, — розповідає головний зберігач фондів Віктор Доскалюк. — Імовірно, він добре орієнтувався, що де експонується, бо потім відокремився від інших екскурсантів і попрямував до експозиції стародруків.

Павло скинув із вітрини чорну тканину, яка захищає книги від вигорання, кулаком розбив скло і вийняв требник — опис богослужінь. На шум збіглися доглядачка і прибиральниця, але крадій встиг утекти. Музейники викликали міліцію.

Правоохоронці прибули на місце події за п"ять хвилин. Пізніше у музей забіг високий чоловік напідпитку. Охоронець упізнав у ньому Павла. Цінний стародрук вилучили у нього вдома наступного ранку.

— Затриманий пояснив, що вкрав книгу, бо йому потрібні були гроші на лікування хворої ноги, — каже начальник міськвідділу міліції Василь Фелик. — Він уже був судимий за хуліганство. Тепер його можуть покарати ув"язненням до п"яти років.

Зараз ви читаєте новину «Павло поцупив требник із музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути