четвер, 25 березня 2010 16:59

"Папієву нелегко буде утриматися на фоні Куліша"

Минулої п"ятниці президент України призначив губернаторів трьох областей Західної України — Закарпатської, Рівненської та Чернівецької.

Закарпаття очолив головний "регіонал" області 52-річний Олександр Ледида.

— Робота над бюджетом на 2010 рік, боротьба з корупцією, подолання системної кризи, захист від можливої повені та формування команди, — вказав на головні завдання глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, 37 років, коли представляв губернатора.

Олександр Ледида 1999 року став заступником губернатора області з економічних питань. Тоді Закарпаттям керував Віктор Балога. 2006-го — народним депутатом від Партії регіонів. Живе в селі Барвінок у передмісті Ужгорода. Володіє ресторанно-готельним комплексом під Ужгородом "Золота гора", підприємством "Міжгірський лісокомбінат". Має двох дорослих доньок.

— У Ледиди та Балоги близькі погляди, — каже місцевий політолог Віктор Пащенко, 47 років. — Тому в регіоні суттєвих змін не очікуємо. Ледида — це фігура "регіоналів" на Закарпатті, яка не представляє радикальне крило партії. Це дозволить одночасно міняти напрямок політики в регіоні, але й не робити різких кроків.

Екс-губернатор Закарпаття Олег Гаваші попросив свого наступника звернути увагу на фінансування протипаводкової програми "Тиса", проблеми Солотвинського солерудника та Мужіївського золоторудника.

Сергій Льовочкін пообіцяв підшукати Гаваші відповідальну роботу.


Василь Берташ, 49 років, — став головою Рівненської облдержадміністрації. Очолює обласну організацію "Партії регіонів". За освітою — інженер-будівельник.

Василь Берташ був успішним бізнесменом. Мав цех із художнього ковальства, виготовляв цвяхи, італійські макарони, відкрив ресторан "Мисливець".

1998-го очолив управління будівництва облдержадміністрації. Згодом став першим заступником. Продав свій бізнес, гроші поклав на депозит.

Одружений, має сина Мирослава. Любить полювання та риболовлю.

На посаді губернатора обіцяє підтримувати підприємців, залучати в область інвестиції. Вирішити проблему незаконного видобутку бурштину.

— Василь Берташ — досить хороша кандидатура, — вважає політолог Богдан Юськів. — Має великий управлінський досвід, вміння домовлятися з людьми. Вирішуватиме економічні та будівельні питання. Берташ родом із Рокитнівщини, перетягне у свою команду людей із північних районів.

Першим заступником голови області губернатор уже призначив колишнього начальника облавтодору Анатолія Юхименка.

Екс-губернатор Віктор Матчук тепер працює в Києві. Півтора місяці тому став народним депутатом від фракції НУ-НС.


Буковину очолив Михайло Папієв, 50 років. За фахом фізик, кандидат економічних наук.

Володіє ресторанно-готельним комплексом. Має двох дорослих доньок.

Працював генеральним директором Чернівецького виробничого об"єднання "Альянс" асоціації з виробництва легкових і спеціалізованих автомобілів "Таврія". 1997–2000 — заступник голови чернівецької облдержадміністрації. Був нардепом від Соціал-демократичної партії України (об"єднаної). До лютого 2005 року працював міністром праці та соціальної політики. Одружений.

Під час призначення пообіцяв боротися із бідністю в регіоні, розвивати туризм, успішно провести весняно-польові роботи.

— Прихід Папієва не є несподіванкою, — каже політолог Ігор Буркут, 63 роки. — Він номенклатурну обойму краю знає, як облуплену. Якщо не привіз нікого із Києва, буде тут формувати владу. До речі, за опитуваннями, екс-губернатор Володимир Куліш — найкращий губернатор краю із часів незалежності. Папієву нелегко буде утриматися на цьому фоні. Хоча він керувати вміє.

Володимир Куліш узяв відпустку на кілька днів. Кажуть, поїхав у Крим, звідки родом. Відпочиває з сином і дружиною.

Зараз ви читаєте новину «"Папієву нелегко буде утриматися на фоні Куліша"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути