четвер, 25 вересня 2008 07:12

Паляницю змінять на Поляницю

Жителі села Паляниця, що належить Яремчанській міській раді на Івано-Франківщині, вирішили змінити назву села на Поляницю.

— Стільки проблем у нас через ту назву. Пишемо у казначейство, а нам не хочуть довідку дати: мовляв, у вас село зареєстроване однією назвою, а ви вказуєте іншу, — каже секретар Паляницької сільської ради Наталя Тимофій, 47 років.

Насправді у Яремчанській міській раді зареєстроване село Поляниця. Воно походить від слова "поляна". У 1960 роках російськомовні чиновники стали його називати "Паляница". Із того часу назва закріпилася. Село стало Паляницею і в офіційних документах. Нещодавно сільрада скликала засідання, аби люди самі для себе з"ясували, в якому селі хочуть жити. Місцеві одностайно вирішили називати себе поляничниками. Їх підтримали Яремчанська міська й обласна ради. Якщо і Верховна Рада схвалить рішення селян, уже з нового року на Яремчанщині знову буде село Поляниця.

Зараз ви читаєте новину «Паляницю змінять на Поляницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути