четвер, 02 вересня 2010 17:41

Оновлений фонтан б"є потоком піни

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  У п’ятницю зранку відреставрований фонтан у тернопільському парку імені Тараса Шевченка прикрасили кульками. Діти розхапали їх ще до урочистого відкриття
У п’ятницю зранку відреставрований фонтан у тернопільському парку імені Тараса Шевченка прикрасили кульками. Діти розхапали їх ще до урочистого відкриття

У тернопільському парку ім. Тараса Шевченка 27 серпня відкрили відреставрований фонтан. На реконструкцію витратили 500 тис. грн.

— Той фонтан, який працював ще до перестройки, гарніший був, — каже тернополянка Людмила Чернишова, 65 років. — Помню, тут гуляти ходила, то він різними кольорами переливався. Струйки тоненькі від країв то вище, то нижче били в такт музиці.

Світло-музичний фонтан у парку встановили півстоліття тому. У кінці 1980-х через нестачу коштів його вмикали тільки на вихідні та свята. Злодії покрали металеві силумінові прикраси.

Торік фонтан закрили на капітальну реконструкцію.

Чашу виклали житомирським гранітом

— Чашу виклали житомирським гранітом, це найдовговічніший матеріал, — хвалиться директор міського водоканалу Володимир Кузьма, 33 роки. — Форсунки замовляли з-за кордону. Вода з них б"є вгору не одним струменем, а потоком піни — так набагато красивіше при кольоровому підсвіченні вночі.

У рівненському парку ім. Шевченка до свята Покрови відремонтують старий фонтан "Богатир". Він зображує Іллю Муромця, який протикає пащу змія мечем. Городяни прозвали його "пам"ятником стоматологу". Фонтан не працює вже кілька років. На його оновлення потрібно 30 тис. грн. Гроші дає меценат, власник стоматологічної клініки. Його ім"я поки що не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Оновлений фонтан б"є потоком піни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути