четвер, 29 липня 2010 17:42

На Шувар радять їхати на початку тижня

"Уже починаю робити закрутки на зиму. Завжди закуповувала помідори й огірки на Привокзальному ринку. Цього року ціни просто скажені. Зібралася на ринок Шувар на Сихові. Там, якщо оптом брати, набагато дешевше виходить", — розповідає 55-річна львів"янка Оксана Самойлова.

Від центру Львова до продовольчого ринку Шувар їхати близько 20 хв. Більшість людей добираються сюди власним автомобілем. За в"їзд легковика треба заплатити 3 грн.

— Беріть картошечку, добру недорогу картошечку, — у вівторок зранку припрошує покупців 35-річний Василь Хлистік із села Хорошів Камінь-Каширського району Волинської області. За кілограм великої молодої картоплі просить 3 грн. Середню продає за 2,5, дрібну — за 2.

— Дорога бульба, — зітхає 45-річна Марія Загорулько. В одноразовий мішечок накладає 2 кг дрібної картоплі. Ставить на велику вагу. — Думала, на Шуварі вона дешевша. Бачу, ні.

"Базарними" днями покупці називають понеділок та вівторок. Кажуть, оптовики приїжджають сюди в неділю ввечері, повертаються додому в п"ятницю. Тому на початку тижня овочі свіжі, через велику конкуренцію на них нижчі ціни. У четвер розпродують те, що не вдалося продати за тиждень.

— На Шувар з"їжджаються фермери з регіонів України, — розповідає Василь Хлистік. — Із Херсона везуть помідори, перець, баклажани, з Миколаєва та Одеси — цибулю. Закарпатці торгують цвітною капустою, перцем і помідорами. Із Волині веземо переважно картоплю, буряк, моркву, капусту. Раніше ціни занижували. Тепер бензин подорожчав, стало невигідно дешево товар віддавати. А люди нарікають.

33-річний Максим Колодій із дружиною Іриною, 31 рік, завантажують у мікроавтобус 20 кг болгарського перцю та стільки ж баклажанів. За покупку платять 150 грн. Кілограм перцю коштує 5 грн, баклажанів — 3.

— Ще 10 гривень нам упустили, бо брали оптом, — каже Максим. — Ми щотижня отоварюємося на Шуварі. Сюди невигідно їхати за кілограмом-двома. На гурті можна добре заощадити. Перець і баклажани завеземо мамі в село, аби на зиму закрутки зробила. Правда, кажуть, що на Привокзальному базарі люди з села продають екологічно чистіші овочі. У "шуварських" трохи більше хімії.

Раніше ціни занижували. Тепер бензин подорожчав

67-річний Іван Миколайович прогулюється ринком. Крутить носом, йде геть.

— Я тут недалечко живу, то час від часу сюди ходжу. На Шуварі перестав купляти овочі, бо торік 20 кілограмів картоплі довелося викинути. Розрізали, а вона всередині чорна. Якби брав її в супермаркеті, то повернув би назад. А так шукай вітру в полі, — каже. — Краще купити той огірочок у бабки на базарі. Хай трошки дорожчий, але з городу, пахучий.

Зараз ви читаєте новину «На Шувар радять їхати на початку тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути