четвер, 24 квітня 2008 07:08

На Львівщині вироблятимуть будівельні суміші

За рік поблизу райцентру Миколаїв на Львівщині зведуть завод із виробництва будівельних матеріалів. Проект інвестує німецька компанія "Хенкель Баутехнік". Ділянку площею 5 га продали на аукціоні за 1 млн 700 тис. грн.

— За частину виручених грошей ми купили трактори, "газелі" для міста, — розповідає міський голова Миколаєва Богдан Гук, 53 роки. — А решта піде на поліпшення водопостачання. Щоб городяни мали чисту воду, треба прокласти водопровід завдовжки 4,4 кілометри до села Заклад. Там проходить водогін Стрий–Львів. Хочемо приєднатися до нього.

На підприємстві обіцяють роботу 150 миколаївцям.

— Наприкінці року плануємо завершити будівництво, а на повну потужність вийти 2009-го. За рік вироблятимемо 180–200 тисяч тонн сумішей для підлоги, керамічної плитки, гідроізоляції, — каже Володимир Соха, 46 років, генеральний директор компанії "Хенкель Баутехнік (Україна)". — Середня зарплата наших працівників — 2 тисячі гривень.

Сьогодні в Україні працюють чотири заводи компанії. Два у Вишгороді Київської обл., по одному в Цюрупинську Херсонської та Балаклії на Харківщині.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині вироблятимуть будівельні суміші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути