Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2007 18:39

Кошенят із родоводом продавали по 300 доларів

Автор: фото: Віталій Грабар
  Відвідувачі виставки фотографують кота найбільшої у світі породи мейн-кун. Доросла тварина важить 10–12 кілограмів
Відвідувачі виставки фотографують кота найбільшої у світі породи мейн-кун. Доросла тварина важить 10–12 кілограмів

На шістнадцяту міжнародну виставку до Львова привезли півсотні котів з України, Польщі та Білорусі. Виставка проходила в Академії ветеринарної медицини.

Коти лежать на подушках у великих металевих клітках. Згори господарі виставили кубки та медалі своїх улюбленців. На шиї 8-річного перса Чібо абрикосового кольору масивний ошийник із зеленими камінцями. Кіт спить.

— Змучився, бо забагато уваги, — розповідає 71-річна господиня Неллі Міненко зі Львова. — Ми його привезли лише показати — Чібо має всі можливі титули. У Львові важко купити перса з гарним родоводом. За кошенят просять 200–300 доларів.

Господарі котів по черзі підходять до столика суддів. Відвідувачі розступаються перед великим смугастим котом. Порода мейн-кун — найбільша у світі.

— Коли дорослий кіт потягується, завдовжки сягає півтора метра, а важить 10–12 кілограмів, — розповідає 48-річний Сергій Міненко, голова Українського фелінологічного об"єднання. — На вигляд справжні хижаки, бачите — на вухах кісточки, як у рисі. Йому 11 місяців, іще підліток. Любить поспати, а їсть те, що всі коти — сир, м"ясо птиці.

Судді порівнюють параметри котів зі стандартами Міжнародної фелінологічної федерації. Увагу звертають на форму тіла, голови, колір очей та якість шерсті.

— Щоби потрапити до класу "чемпіон", треба підтвердити стандарти породи на трьох виставках. А до найвищого класу — "європейський чемпіон" — у дев"яти конкурсах у трьох країнах, — каже Сергій. — На таких виставках котам і кицькам часто шукають пару. Тут можна купити кошеня з гарним родоводом.

Клітку з трьома кошенятами рідкісної породи девон-рекс із Дніпропетровська відвідувачі оточили щільним кільцем. Тваринки з короткою кучерявою шерстю позасинали. 41-річна господиня Олена Іполітова накрила їх маленькою ковдрою. Щоби не померзли, одягла на них смугасті чохли.

— На шкарпетках обрізала носки, зробила по боках дві дірки, — пояснює Олена. Першого кота цієї породи вона купила в Москві. — Продаємо їх по 300 доларів і дорожче, ціна залежить від окрасу. Ці коти прив"язуються до господаря, як собаки. Ми все робимо разом — я перу, а вони на плечах сидять.

34-річна львів"янка Ярина Рудник довго вагалася, яке кошеня вибрати — девон-рекса чи висловухого. Зрештою виходить із кицькою шотландської породи за 300 доларів. Біле з сірою смугастою спиною кошеня з приплюснутими вушками тулиться до грудей.

— Їй два з половиною місяці, — говорить Ярина. — Давно таку шукала, але хотіла з родоводом. Як підросте, теж будемо виставлятися.

Зараз ви читаєте новину «Кошенят із родоводом продавали по 300 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути