вівторок, 16 травня 2006 18:14

Книга про Іванчука відразу стала дефіцитом

У луцькому видавництві "Надстир"я" вийшла перша в Україні книга про гросмейстера зі Львова "Шахові новели Василя Іванчука".

Написали її фанати шахів —луцький підприємець Володимир Вдовенко та журналіст Мирон Козак.

— Я п"ятнадцять років стежу за кар"єрою Іванчука. Знаю його батька — нині заступника прокурора Львівщини. Часто бував у нього в гостях, — пояснює свій інтерес 50-річний Мирон Козак.

На презентацію книги до Луцька приїхав сам Іванчук, 37 років. Для цього він перервав тренування перед шаховою Олімпіадою в Турині, яка стартує через тиждень.

— До Волині в мене любов, — признається Іванчук. — Я ще школярем приїздив до Луцька на турнір і грав проти студентів. Вдався до хитрої стратегії: відволікав увагу дорослих суперників піонерським галстуком. Тоді здобув три з половиною очка з чотирьох можливих. Потім два роки служив у ракетних військах під Ковелем.

Книжка має 200 сторінок. У ній 42 новели, в яких розповідається про 90 найцікавіших партій Іванчука. Кожну з них він прокоментував особисто. Половина накладу в тисячу примірників з автографами шахіста розійшлася бібліотеками Волині. Коштує книжка сім гривень, але вона відразу стала дефіцитною.

Зараз ви читаєте новину «Книга про Іванчука відразу стала дефіцитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути