Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2010 19:23

Хату Марії Твір залило водою

2 березня у селі Межиріччя Сокальського району Львівщини рівень води у річці Рата піднявся на 25 см. Підтопило будинок Марії Твір, господарську будівлю її сусідів та 17 присадибних ділянок.

— Коли річка почала підніматися, Марія Василівна зі сім"єю вибралася зі своєї хати. Поїхали у місто Червоноград — у них там квартира, — розповідає Іван Сироїд, голова Межирічанської сільської ради. — Вони живуть на самому березі річки, тому з ними таке часто трапляється. Інші ж селяни не панікують. З підвалів забирають картоплю та буряки, піднімають меблі у хаті. Та доми не покидають.

У селі річку називають нещасливою. 25 лютого, коли почав скресати лід, там утопилися 8-річна дівчинка та хлопчик, 6 років.

Еменесники попереджають, рівень води у Раті може піднятися до 80 см над поточним.

Насосні станції управління водного господарства викачують воду із меліоративних каналів у селах Устя Миколаївського району, Чайковичі Самбірського району та Забужжя Сокальського району.

На річках басейнів Сяну та Західного Бугу очікують підйом рівнів води на 20–70 см.

Рятувальники інших областей регіону надіються, що паводку вдасться уникнути. На Тернопільщині їх лякали три затори на Дністрі, які могли призвести до підняття рівнів води. Але льодохід природним способом розійшовся.

— Річки Закарпаття зараз у нормі, — каже співробітник обласного управління МНС Федір Філіп. — Але якщо підуть дощі, ситуація може змінитися до гіршого.

Зараз ви читаєте новину «Хату Марії Твір залило водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути