![Менеджер готелю ”Леополіс” Наталія Дацько в покої ”напівлюксу”. Доба в цьому номері обійдеться в 150 євро](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/181/181035_1_w_300.jpg?v=0)
7 вересня у Львові в приміщенні колишнього природничого музею поблизу міської ратуші відкрили готель "Леополіс".
Хол готелю нагадував карту світу. Кожен куток представляв одну з європейських країн. Для запрошених організували Віденський бал.
Перші гості відвідали готель навесні. Найчастіше поселяються офіційні делегації з Польщі, Росії, Канади, Франції та США. Про пожильців говорити заборонено. Усе заради спокою клієнта.
На роботу в готель потрапити нелегко. Потрібно знати щонайменше 3–4 іноземні мови.
— Зимою пройшла кастинг, — говорить менеджер "Леополісу" 24-річна Наталія Дацько. — Крім знання мов, вимагали ще вміти правильно спілкуватися з клієнтами. Ми діємо за принципом "гість завжди правий". Учимося знаходити вихід з будь-якої ситуації.
— Якщо клієнтові не подобається, значить десь не допрацювали, навіть якщо все виглядає ідеально, — говорить керівник відділу маркентингу Віра Михайлюк, 26 років.
Готель "Леополіс" пропонує 40 номерів підвищеного комфорту й три апартаменти. Президенський "люкс"має назву "Князь Данило". Вартість однієї ночі в такому номері коштує 350 євро, враховуючи сніданок. Найдешевший номер — 150 євро.
Генеральний менеджер готелю, фін за походженням, Ханну Елоранта говорить, що ціни в них значно нищі, ніж у Європі. Хоча якість та сама.
— Ми хотіли привезти до Львова новий тип європейського сервісу, — розказує Елоранта. — Комфорт Європи буде перегукуватися із галицькою гостинністю. У цьому наша особливість.
Шеф-повара у ресторан "Леополісу" запросили із Польщі. До вишуканих європейських страв він додає гарніри з української традиційної кухні: картоплю й каші. Ціна коливається від 100 грн за комплексний обід і до 200 грн за вишукано приготовлене м"ясо.
— Ми печемо власний хліб і булочки, — говорить директор ресторанного комплексу "Леополіс" 40-річна Надія Бербека. Часто в нас замовляють кров"янку, вважаючи її особливою галицькою стравою.
"Леополіс" переобладнали з колишнього природничого музею. Реконструювали будівлю XVII ст. за спільні кошти українських, шведських та естонських інвесторів. Готель до 2009 року планують зробити п"ятизірковим. Для цього обладнають ще 35 кімнат, два конференц-зали й два ресторани. Обов"язково збудують басейн і спа-центр та відремонтують стоянку.
Коментарі