четвер, 13 серпня 2009 17:58

Депутати бояться детектора брехні

"ГПУ" вирішила провести експеримент — опитати керівників фракцій Львівської обласної ради на детекторі брехні. Із поліграфологом Іриною Солтис, 35 років, розробили для них запитання.

Від голів фракцій хотіли почути правду про депутатську діяльність. З"ясувати, чи вони коли-небудь фальсифікували результати виборів, брали хабарі, лобіювали чиїсь інтереси на сесіях облради за винагороду. Охочих щиро відповісти на ці запитання майже не було.

Спершу запропонували взяти участь в експерименті голові фракції "Пора" 41-річному Ростиславу Бондаренку. Він є генеральним директором товариства "Автомат".

— У принципі, я не маю нічого проти такого експерименту, — радо погодився він. — Ось тільки нюанс: я вже місяць як не голова фракції. Наразі нового голову не обрали. Як тільки оберуть, одразу його до вас на детектор спрямуємо.

Коли керівник фракції Конгресу українських націоналістів 54-річний Михайло Вовк очолював Буську райдержадміністрацію, опоненти обурювалися:

— Вовк не має вищої освіти. Як така людина може керувати районом?

"ГПУ" хотіла з"ясувати, як йому вдалося стати керівником. Вовк одразу погодився на експеримент. Сказав, що власним автомобілем під"їде до офісу поліграфолога. За декілька хвилин у редакцію зателефонувала Ірина Солтис:

— Я йому подзвонила, аби перед експериментом узгодити питання. Він голосно сміявся. Очевидно, поставився до цього несерйозно, — бідкалася вона.

Ні, я не хочу перевірятися

Через зайнятість відмовився і голова фракції Партії промисловців і підприємців України Роман Дудич, 52 роки. Він працює директором "Львівського лісового господарства".

— Проведіть без мене, — порадив.

Голова фракції Української народної партії, гендиректор "Львівхолоду" Богдан Козак, 42 років, одразу відмовився брати участь в експерименті.

— А що по-вашому, всі голови фракцій брехливі? Моя згода на експеримент буде означати роздвоєну позицію, — пояснив. — Ні, я не хочу перевірятися.

Голова фракції НУ-НС 39-річний Олег Паска сказав, що в нього хворіє мати.

— Я розриваюся між роботою та лікарнями, — зазначив. — Тестування не хочу проходити, воно вказує на певну недовіру.

Коли зателефонували до голови фракції "Свободи" Ірини Сех, 39 років, слухавку підняла її помічниця. Пообіцяла, що Сех зателефонує сама і дасть відповідь. Дзвінка від Ірини Ігорівни не було.

Не зателефонувала й секретарка керівника фракції Народний рух України Ярослава Пітка, 52 роки. Із нею мали узгодити питання для експерименту.

Голова фракції БЮТ Людмила Козак, 62 роки, була у відпустці.

— Поліграф? А що це таке? — дивувалася. — Коли повернуся з відпустки, можливо, й будемо експериментувати.

Зараз ви читаєте новину «Депутати бояться детектора брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути