вівторок, 18 грудня 2007 07:13

Браконьєри забарикадувалися в корівнику

Майже чотири години тривали переговори між бійцями "Беркута" і п"ятьма браконьєрами, які забарикадувалися в старому корівнику поблизу мисливського господарства "Звірівське" Ківерцівського району на Волині.

На браконьєрів натрапила рейдова бригада лісової охорони. Мисливці поралися біля підстреленого оленя. Коли помітили лісників, покинули трофей і почали втікати до найближчого села. Забігли в напівзруйнований корівник, зачинили двері й готувалися відстрілюватися. Вартові викликали спецпідрозділ "Беркут". Бійці оточили корівник і розпочали переговори. Налякані браконьєри чотири години пручалися. Коли оперативники пригрозили штурмом, зловмисники таки здалися.

— Браконьєрів супроводжував єгер мисливського господарства "Звірівське". Його взято під варту і звільнено з посади, — каже прес-секретар обласного лісомисливського управління Валерій Мельник, 52 роки.

У затриманих вилучили п"ять рушниць із набоями. Єгеря та мисливця, який застрелив оленя, доправили в СІЗО. Інших відпустили до суду. Проти браконьєрів порушено кримінальну справу. Їм загрожує адміністративний штраф або три роки ув"язнення. Заодно вони сплатять 15 тис. грн штрафу за впольованого оленя.

Із початку року на Волині зареєстровано майже 400 порушень правил полювання. Лісники вилучили в браконьєрів 95 рушниць.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри забарикадувалися в корівнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути