четвер, 23 грудня 2010 19:09

Біля ковзанки продаватимуть шашлик і млинці

Автор: фото: надане адміністрацією стадіону ”Авангард”
  Жителі Ужгорода катаються на ковзанці футбольного стадіону ”Авангард”
Жителі Ужгорода катаються на ковзанці футбольного стадіону ”Авангард”

У вівторок о 10.00 до футбольного стадіону "Авангард" на вул. Івана Франка в Ужгороді прямують п'ятеро підлітків. У неділю за кошти міста тут відкрили штучний льодовий майданчик площею 1200 кв. м.

— Другий тиждень школа на карантині, зайнятися нема чим, — каже 16-річний Максим Греньо. — Почув, що відкрили каток. Випросив у мами гроші, хочу спробувати. На ковзанах ніколи не стояв. Як із хлопцями на ставі хокей граємо, вдягаємо черевики зі слизькою підошвою. Ковзани попросив у дядька, бо напрокат тут даватимуть тільки з четверга. За годину треба буде доплатити 25 гривень.

— У січні цього року відкрили каток біля супермаркету "Дастор". Але він маленький, там завжди купа народу товчеться, — додає Антон Товт, 15 років.

Вхід на ковзанку "Авангард" для дорослого коштує 20 грн, для дитини віком від 12 років — 10 грн.

— У перший день ужгородці каталися безкоштовно, — розповідає директор стадіону Омелян Аділов, 36 років. — Прийшла майже тисяча людей. У будні приймаємо десь до 200 відвідувачів. Поряд із катком на днях відкриємо лотки з гарячими напоями, гамбургерами та хот-догами. Домовимося із приватниками, щоб завозили нам піцу, шашлик, млинці.

Каток заливали 10 днів. Він має чотири окремі майданчики.

— Льодові ділянки розраховані на дітей, дорослих, початківців і професіональних ковзанярів, — каже Аділов. — Постійно їх підливаємо, щоб товщина льоду виросла до 20 сантиметрів. Тоді кататися можна буде й за плюсової температури.

Ковзанка працює з 10.00 до 22.00. У вихідні відкрита на годину довше. Коли починає сутеніти, на території вмикають світло.

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, 59 років, доручив комунальникам облаштувати безкоштовні ковзанки в усіх мікрорайонах.

 

 

Супровідник на льоду коштує 15 гривень за годину

Найбільша в Західній Україні ковзанка — це льодовий палац ім. Степана Бандери в Калуші на Івано-Франківщині. Його площа — 1800 кв. м. Година катання для дорослих тут коштує 20 грн, для дітей — 10 грн. Прокат ковзанів — 10 грн. Послуги інструктора оплачують за домовленістю.

Жителі Луцька катаються на критому катку "Снігова королева" на вул. Чорновола, 3. його площа — 1456 кв. м. 45 хв. на льоду з урахуванням прокату ковзанів обійдуться в 20 грн. На вихідних — у 30 грн. Вартість дитячих квитків — 15 грн. Батьки часто замовляють для дітей тренера-супровідника. За годину доплачують іще 15 грн. Послуги інструктора обійдуться вдвічі дорожче.

Центр розваг "Панорама Чернівців" має криту ковзанку на 1100 кв. м. Година катання із прокатом ковзанів тут коштує 25 грн у будні та 35 у вихідні. Інструкторів немає.

Найбільший каток у Тернополі розміщений у торговому центрі "Подоляни". Він критий, зі штучним покриттям. Має площу 864 кв. м. У вихідні та святкові дні 45 хв. катання для дорослих вартує 40 грн, для дітей — 20 грн. У будні дорослі катаються за 25–35 гривень, а діти — за 10–15. У вартість квитка входить і прокат ковзанів.

Львівська ковзанка "Медик" на вул. Івана Горбачевського, 24 має 800 кв. м. Вона просто неба. Вартість катання для дорослих до 17.00 — 20 грн за годину, після — 30 грн. Для дітей 15 і 20 грн відповідно. Прокат ковзанів входить у вартість катання. Інструкторів немає.

Рівненці катаються в торговельно-розважальному центрі "Екватор" на вул. Макарова, 23. Ковзанка там крита, має площу 768 кв. м. 45 хв. перебування на ній коштує 16–26 грн, залежно від години дня. Уранці — найдешевше. Дітям до 12 років квиток обійдеться в 16 грн. Прокат ковзанів входить у вартість квитка. Катання з інструктором — 20 грн за півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Біля ковзанки продаватимуть шашлик і млинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути