Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2007 07:04

Білоруські музиканти втекли до Луцька

На кордоні з Україною білоруські прикордонники затримали музикантів і глядачів із Мінська, які прямували до Луцька на міжнародний рок-концерт "Право бути вільним". Після 7 годин обшуку білоруси таки дісталися Луцька і провели фестиваль альтернативної музики.

На концерті виступили вісім білоруських гуртів, що грали "хард-рок", "панк" і "блюз". Єдина українська група "Тінь сонця" теж співала білоруською. Фестиваль відбувся за підтримки Луцької мерії. Білоруська влада заборонила його проведення в Мінську.

— Ідеологічний відділ Мінського міськвиконкому відніс наші пісні до низького мистецького рівня. Нібито в Білорусі є лише одна група "Ляпіс Трубецькой", — каже 25-річна Марія Садовська, варшавський координатор Європейського радіо для Білорусі.

Приводом для заборони концерту стала пісня "Радує свобода" з репертуару білоруського гурту "Уліс". Ідеологи з Мінська почули в її тексті заклики до державного перевороту. Проте музиканти причетність до опозиції заперечують.

Учасники рок-концерту припускають, що за виступ у Луцьку їх покарають на батьківщині.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські музиканти втекли до Луцька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути