Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 17:33

Безпечніше тримати авто на стоянці

У Львові, райцентрах Кам'янка=Бузька та Жовква найчастіше викрадають автомобілі. Від початку року в області зникла 21 машина, торік — 224.

— У січневі свята крадії трохи втихомирюються, а зараз знову візьмуться до роботи, — каже Світлана Добровольська з обласного ДАІ. —  Кам'янка-Бузька та Жовква популярні серед них, бо знаходяться недалеко від міжнародної траси на Раву-Руську та київської. Тут багато приїжджих і машину легко відігнати далеко від місця злочину.

Найбільшим попитом серед злочинців користуються ВАЗ, "шкода", "фольксваґен", "деу", "ауді", "мерседес". Їх розбирають на запчастини.

Більшість крадіжок трапляються у вечірній та нічний час на майданчиках перед лікарнями, торговельними центрами і ринками.

— Тут злодій упевнений, що власник залишив машину на деякий час і не скоро повернеться, — говорить Добровольська. — Тому включайте сигналізацію, навіть якщо ви на кілька секунд відійшли від авто. На заправках вимикайте двигун і витягайте ключ. Ніколи в салоні на видному місці не тримайте документи чи гаманці — це привертає увагу. Не лінуйтеся, крім сигналізації, ставити ще й механічні пристрої безпеки — на кермо, педалі. А якщо ваше авто не відчинилося з першого разу, то, можливо, сигналізацію вже сканували злочинці. У такому випадку краще перепрограмуйте її і не залишайте авто без нагляду. Злодії рідко крадуть машини з автостоянок. Там тримати безпечніше, ніж у гаражі.

Зараз ви читаєте новину «Безпечніше тримати авто на стоянці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути