пʼятниця, 31 жовтня 2008 07:09

Банківського злодія спіймали за два роки

У Луцьку затримали 30-річного рівнянина Василя Пеньогу, який два роки перебував у розшуку. У 2004–2005 роках він працював у рівненській філії одного з банків. Мав доступ до бази даних депозитних коштів. Частину з них переоформив, списав і забрав собі.

— Коли приходив вкладник і вимагав повернути йому депозит, чоловік видавав йому гроші вже нового клієнта, — розповідає слідчий обласної прокуратури Олексій Парфенюк, 33 роки. — За півтора року забрав із банку майже 2 мільйони гривень.

Василя Пеньогу тоді затримали, однак суд випустив його до кінця слідства під заставу та підписку про невиїзд. Чоловік утік із міста.

Кілька місяців переховувався на сході країни.

— Він зробив собі новий паспорт на ім"я Миколи Ковальчука, — додає Олексій Парфенюк. — Ще й обзавівся новими ідентифікаційним кодом, закордонним паспортом та посвідченням водія.

Згодом Пеньога влаштувався в Луцьку комерційним директором у приватну фірму, яка займається паливно-мастильними матеріалами. Там його й затримали правоохоронці.

Частину вкрадених грошей чоловік вже витратив. Куди зникла решта — не каже. Слідчі припускають, що в банку в Пеньоги могли бути спільники.

Банк розплатився з постраждалими вкладниками. А щоб повернути свій борг, продасть з аукціону квартиру та автомобіль колишнього працівника. Василеві Пеньозі загрожує від 7 до 12 років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Банківського злодія спіймали за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути