четвер, 18 вересня 2008 07:12

Актори страйкують проти нового директора

Працівники Тернопільського драмтеатру ім. Тараса Шевченка страйкують проти призначення Ігоря Сачка директором закладу. Головний режисер Олег Мосійчук та актори призупинили репетиції прем"єрної вистави "Поминальна молитва" за Григорієм Горіним. Обіцяють заблокувати сцену.

Призначення підписав голова обласної ради Михайло Миколенко. Після цього пішов у відпустку.

— Розпорядження Миколенка не легітимне, бо ще в травні цього року актори відкликали кандидатуру Сачка, — каже Олег Мосійчук, 48 років.

Суперечки серед акторів розпочалися після смерті попереднього керівника драмтеатру Михайла Форгеля. Його не стало 30 жовтня 2006 року. Відтоді обов"язки директора виконує заступник 72-річний Олег Олійник. 11 листопада 2006-го на зборах колективу 67 осіб проголосували за призначення керівником Олега Мосійчука, за Сачка віддали голоси — 37. Обласна рада 1,5 року не подавала кандидатуру на сесію. У трупі почалися чвари.

Цьогоріч у березні на сесії облради губернатор Юрій Чижмарь запропонував депутатам призначити художнім керівником театру нинішнього начальника обласного управління культури Григорія Шергея. Та пропозицію не підтримали.

— Сачко грозить звільнити всіх, хто не підтримає його, — анонімно розповідає актор театру.

Керівник викинув із кабінету Михайла Форгеля бібліотеку та його нагороди.

— Ті, хто підтримує Сачка, певно, скучили за Сталіним. Їм подобається, щоб до них зверталися на букву "Б", — знизує плечима завідувачка літчастини 32-річна Ірина Папуша.

На зборах 11 вересня Григорій Шергей зачитав колективу заяву на ім"я губернатора Тернопільщини Юрія Чижмаря про нелегітимність призначення.

— Голова обласної ради порушив нормативні акти. Перш за все, не був звільнений виконувач обов"язків художнього керівника Олег Олійник. По-друге, на сесії депутати не голосували за кандидатуру Сачка, — наголошує Юрій Заруцький із прес-служби облдержадміністрації. — Не було подання галузевого управління облдержадміністрації.

Актори оскаржили призначення Ігоря Сачка в прокуратурі Тернопільщини.

Михайло Миколенко вдруге призначає керівника з порушенням законодавства. Навесні на посаду голови управління з надзвичайних ситуацій він призначив свого сина — Олега Миколенка.

Зараз ви читаєте новину «Актори страйкують проти нового директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути